Tęsiantis lustų deficitui, „Infineon“ padidino pajamų prognozę iki rekordinio lygio

Pasaulyje neslūgstant lustų paklausai, kuri ir toliau viršija jų pasiūlą, Vokietijos puslaidininkių gamintoja „Infineon“ pirmadienį padidino metinių pajamų prognozę iki „rekordinio lygio“.

www.barrons.com nuotr.
www.barrons.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2022, 5:13 PM

Lustų gamintoja pranešė, kad grynasis pelnas 2022 metų pirmąjį ketvirtį, kuris sutampa su įmonės finansinių metų antruoju ketvirčiu, padidėjo nuo 203 mln. eurų tuo pat laikotarpiu pernai iki 469 mln. eurų. Pajamos išaugo nuo 2,7 mlrd. iki 3,3 mlrd. eurų.

Lustų pasiūla rinkoje yra nepakankama jau daugiau kaip metus.

Sunkumų apsirūpinant lustais patiria nemažai užsakovų, pareiškė reporteriams naujasis „Infineon“ generalinis direktorius Jochenas Hanebeckas.

Bendrovės rezultatus likusiais finansinių metų mėnesiais „didžiąja dalimi lems su pasiūla susiję veiksniai“, pažymėjo jis.

„Infineon“ pranešė dabar prognozuojanti, kad pajamos šiais finansiniais metais sudarys 13,5 mlrd. eurų, o ne 13 mlrd. eurų, kaip buvo prognozuota anksčiau.

Pasak J. Hanebecko, grupės dabar prognozuojamos metinės pajamos yra „rekordinio lygio“.

Ši prognozė, anot jo, paremta „Infineon“ lūkesčiais, kad paklausos ir pasiūlos pusiausvyros lustų rinkoje nebus „ir 2023 metais“ arba bent metų pradžioje.

Atnaujintose prognozėse nebuvo atsižvelgta į galimas „tolesnes pasekmes“, su kuriomis gali būti susidurta po energijos embargo Rusijai paskelbimo, ar į tolesnius „ilgesnius tiekimo sutrikimus Kinijoje“, kurie jau sukrėtė lustų pramonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą