Kontrolieriai bus „principingesni“ lengvatomis piktnaudžiaujantiems vairuotojams – ne tik sugėdins, bet ir išrašys baudą

Kauno miesto tarybai liepą sugriežtinus automobilių stovėjimo kontrolės tvarką, rengiamasi pradėti bausti nesąžiningai lengvatomis už automobilio stovėjimą besinaudojančius asmenis, pirmadienį pranešė savivaldybė.

Rengiamasi pradėti bausti nesąžiningai lengvatomis už automobilio stovėjimą besinaudojančius asmenis.<br>V.Balkūno nuotr.
Rengiamasi pradėti bausti nesąžiningai lengvatomis už automobilio stovėjimą besinaudojančius asmenis.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 8, 2022, 12:59 PM

Biudžetinė įstaiga „Parkavimas Kaune“ ypatingą dėmesį ruošiasi skirti europinio pavyzdžio automobilių statymo kortelėms, kurių nemažai aptinkama itin prabangiose transporto priemonėse.

Kaip BNS informavo savivaldybė, liepą nesąžiningi vairuotojai buvo įspėjami, jiems geranoriškai liepiant sumokėti už parkavimą. Nuo šiol piktavališkai besielgiantys vairuotojai bus baudžiami.

„Mūsų kontrolieriai nuo šiol bus principingesni ir sugėdins sukčiautojus, primindami jiems, kad negalia yra šis tas daugiau nei vien po automobilio stiklu pakišta kortelė“, – pranešime sakė „Parkavimas Kaune“ direktoriaus pavaduotojas Darius Razmislevičius.

Liepos 19 dieną Kauno taryba pakeitė sprendimą dėl vietinės rinkliavos už mokamas automobilių stovėjimo vietas.

Jame be kitų pakeitimų numatyta, kad jeigu neįgalių asmenų transporto priemonių statymo kortelė ar nuostatuose nurodytais atvejais rinkliavą renkančios įstaigos išduodamas popierinis leidimas yra padėtas apverstas, nukritęs, užkritęs, nepaliktas transporto priemonėje ar neįgalių asmenų transporto priemonių statymo kortele yra naudojamasi neturint teisėto pagrindo, vairuotojui taikoma rinkliava už stovėjimą visą dieną.

Savivaldybės pranešime teigiama, jog panašūs atvejai fiksuojami gana dažnai ir kelia įtarimų dėl galimo nesąžiningo naudojimosi lengvatomis.

„Pričiupti pažeidėjai teisinasi, esą aptarnavo neįgalųjį, bet dažniausiai, tikėtina, tai yra netiesa. Jeigu transporto priemonė paženklinta specialia kortele, joje turi būti ir negalią turintis žmogus – atvykstantis ar išvykstantis. Antraip toks dokumentas netenka jokios reikšmės, mat aptarnaujančiam asmeniui kortelė negalioja“, – tvirtino D.Razmislevičius.

Baudžiant pažeidėjus bus pasitelkiamos filmavimo kameros, duomenų registrai ir pareigūnų surinkti įrodymai, kad kortelė nebegalioja, yra padirbta ar ja naudojasi asmuo neturintis tam teisės. Surinkta informacija bus perduota tyrėjams.

Už tai gali grėsti tiek administracinė, tiek baudžiamoji atsakomybė.

Savivaldybės duomenimis, visoje Kauno apskrityje per šiuos metus užregistruota beveik 7 tūkst. administracinių nusižengimų dėl sustojimo ir stovėjimo vietose, kuriose tai daryti draudžiama.

Dalį jų sudaro ir tie atvejai, kuomet draudžiamais ženklais pažymėtose kelio atkarpose buvo neleistinai paliktos transporto priemonės su negaliojančiomis ar svetimomis neįgaliojo kortelėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.