Kauno klinikų stovėjimo aikštelės problemos tęsiasi: eilėse su vaikais stovi per lietų ir šaltį

Kauno klinikų stovėjimo aikštelėje vėl nusidriekė eilės žmonių, kurie bando susimokėti už automobilio stovėjimą, tačiau eilėse tenka laukti ir pusvalandį.

Eilė stovėjimo aikštelėje.<br>Skaitytojos/„Kas vyksta Kaune“ nuotr.
Eilė stovėjimo aikštelėje.<br>Skaitytojos/„Kas vyksta Kaune“ nuotr.
Eilė stovėjimo aikštelėje.<br>Skaitytojos/„Kas vyksta Kaune“ nuotr.
Eilė stovėjimo aikštelėje.<br>Skaitytojos/„Kas vyksta Kaune“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-12-22 18:31

„Prie Kauno klinikų prie skubios pagalbos skyriaus ir poliklinikos, kur išleidžiami vaikai ir žmonės po operacijų, šiaip iš visur, reikia laukti va tokia, apie 30 min., gyvą eilę, kol už parkingą susimokėsi.

Ant lietaus, vėjo, sniego, su vaikais mašinoje mažais sergančiais, kurie vieni nelieka ir aplamai vienų negalima palikti ir dar už tai susimokėti“, – rašė eilėje stovėjusi skaitytoja.

Kaip rašė skaitytoja, į gydymo įstaigą žmonės atvyksta ne pramogauti, o taisyti sveikatos problemų, tačiau, kai po apsilankymo reikia dar stovėti tokiose eilėse, kol automobilyje laukia žmogus, kuris nesijaučia gerai, yra po operacijos arba tai mažametis vaikas, tai vairuotojai patiria papildomą stresą, o ir eilėje pralauktą laiką tenka susimokėti.

Papildyta LSMU Kauno klinikų komentaru

Situaciją pakomentavo LSMU Kauno klinikų komunikacijos tarnybos vadovė Austė Aleksandravičiūtė-Šviažienė.

„Apgailestaujame dėl nepatogumų, su kuriais teko susidurti pacientams ir lankytojams. Žinome situaciją ir stengiamės ją kuo greičiau išspręsti, todėl pradėjome naujos, papildomos kasos apmokėjimui už parkavimą pirkimą.

Atnaujinus automobilių parkavimo aikštelės prie Traumų ir skubios pagalbos centro įvažą ir įdiegus naują automobilių numerių nuskaitymo sistemą, iš tiesų susidūrėme su automobilių srautų problema. Piko metu, esant dideliam automobilių srautui, susikerta du automobilių srautai – įvažiuojančių į aikštelę ir stovinčių eilėje atsiskaityti.

Labai prašome lankytojų supratingumo ir raginame juos iš parkavimo vietų išvažiuoti tik jau susimokėjus kasoje bei nepalikti transporto priemonių važiavimo juostose. Priešingu atveju užkertama galimybė iš aikštelės išvažiuoti jau susimokėjusiems lankytojams.

Taip pat primename, kad Kauno klinikų teritorijoje yra dar dvi mokamos automobilių stovėjimo aikštelės (daugiaaukštė parkingo aikštelė Sukilėlių pr. ir parkavimo aikštelė Eivenių g.). Jose esančių laisvų vietų skaičių galima matyti švieslentėse“, – dėl situacijos stovėjimo aikštelėje komentavo ji.

Komunikacijos vadovė taip pat informavo, jos skubios pagalbos skyriuje pastarosiomis dienomis lankėsi daugiau pacientų dėl traumų patirtų paslydus ant ledo.

„Praeitą parą Kauno klinikų skubios pagalbos skyriuje sulaukėme maždaug 30-čia pacientų daugiau nei įprastai. Vyravo rankų ir kojų traumos paslydus. 5 pacientai stacionarizuoti Ortopedijos traumatologijos klinikoje.

Gydytojai ragina žmones išlikti budriems, einant nesinaudoti mobiliuoju telefonu, stebėti kelio dangą ir tokiu būdu sumažinti traumų tikimybę“, – teigė A. Aleksandravičiūtė-Šviežienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.