Paryžiaus valdžia linkusi atsisakyti nuomojamų paspirtukų, tačiau leis nuspręsti patiems gyventojams

Paryžiaus gyventojai bus kviečiami pasisakyti, ar mieste reikėtų palikti elektrinių paspirtukų nuomos paslaugas, pranešė Prancūzijos sostinės merė.

Paryžiaus gyventojai bus kviečiami pasisakyti, ar mieste reikėtų palikti elektrinių paspirtukų nuomos paslaugas, pranešė Prancūzijos sostinės merė.<br>Pixabay.com nuotr.
Paryžiaus gyventojai bus kviečiami pasisakyti, ar mieste reikėtų palikti elektrinių paspirtukų nuomos paslaugas, pranešė Prancūzijos sostinės merė.<br>Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2023, 1:13 PM

Savaitgaliais išeinančiam laikraščiui „Le Parisien“ merė Anne Hidalgo teigė, kad šis klausimas „labai skaldo visuomenę“, yra svarstymų atsisakyti prieštaringai vertinamos transporto priemonės nuomos paslaugų.

Kritikai sako, kad vairuotojai tik paviršutiniškai laikosi kelių eismo taisyklių. Jie dažnai nepaiso draudimų važiuoti šaligatviais arba stato paspirtukus bet kaip kai kurie palieka juos parkuose arba net išmeta į Senos upę.

Tuo tarpu šios transporto priemonės entuziastai giria „Lime“, „Dott“ ir „Tier“ įmonių valdomus 15 000 paspirtukų parkus kaip greitą ir netaršią alternatyvą automobiliams ar perpildytam viešajam transportui.

Pasak Paryžiaus merės, balandžio 2 d. planuojamame referendume Paryžiaus gyventojams bus užduotas „labai paprastas klausimas“ – ar naudojamės nuomojamais paspirtukais toliau ar nebesinaudojame?

Merė sako linkusi nuomos paslaugas uždrausti, bet „gerbs paryžiečių balsą“.

Įvedęs tokį draudimu Paryžius taptų išimtimi tarp didžiųjų miestų.

Už miesto transportą atsakingas vicemeras Davidas Belliardas tvirtino, kad kaštų ir naudos analizė nėra palanki nuomos sistemoms. Be to, pasak jo, gyventojai „per daug neigiamai atsiliepia“ apie paspirtukus.

Merė A. Hidalgo taip pat pažymėjo, kad referendume nebus balsuojama dėl privačių paspirtukų, kurie taip pat labai populiarūs sostinėje. Paryžiaus merė teigė, kad jie „nėra problema“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.