Panevėžyje neveikė dalis elektromobilių įkrovimo stotelių: valdininkai atkerta – nieko nežino

Sekmadienį Panevėžyje elektromobilių savininkai sulaukė nemalonios staigmenos – nebuvo kur pasikrauti savo transporto priemonių. Elektromobilių vairuotojai liejo pyktį dėl mieste neveikiančių automobilių įkrovimo stotelių. Tuo metu Panevėžio miesto savivaldybės atstovai tvirtina negavę nė vieno skundo ir apie gedimus žinių neturintys.

Elektromobilių vairuotojai liejo pyktį dėl mieste neveikiančių automobilių įkrovimo stotelių.<br>„Jūsų Panevėžys“ nuotr.
Elektromobilių vairuotojai liejo pyktį dėl mieste neveikiančių automobilių įkrovimo stotelių.<br>„Jūsų Panevėžys“ nuotr.
Elektromobilių vairuotojai liejo pyktį dėl mieste neveikiančių automobilių įkrovimo stotelių.<br>„Jūsų Panevėžys“ nuotr.
Elektromobilių vairuotojai liejo pyktį dėl mieste neveikiančių automobilių įkrovimo stotelių.<br>„Jūsų Panevėžys“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Dovilė Barvičiūtė

Mar 28, 2023, 4:23 PM

Nesuprato, kas vyksta

„Panevėžyje nebeveikia įkrovimo aikštelės. Kiek važiuoju per miestą, nė viena neveikia. Matau, kaip automobiliai suka ratus ir neranda kur pasikrauti. Be jokio įspėjimo aikštelės tiesiog neveikia.

Galėjo bent įspėjamuosius lapelius užklijuoti ar ženklus pastatyti, kad tomis dienomis įkrovimo aikštelės neveiks. Vairuotojai nesupranta, kas vyksta, jokių paaiškinimų nėra“, – piktinosi laišką naujienų portalui JP parašiusi panevėžietė Lina.

Susišypsojo laimė

Kaip teigė vairuotoja, automobilio pakrauti jai nepavyko stotelėse nei Elektros gatvėje prie Aleksandro paminklo, nei Savanorių aikštėje prie Panevėžio miesto apylinkės teismo, nei Ramygalos gatvėje, šalia Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pastato.

„Galiausiai nuvažiavau prie „Kalnapilio“ arenos, kur jau buvo susidariusi automobilių eilė, teko palaukti, bet laimei, po ilgų ieškojimų, automobilį pakroviau“, – rašė panevėžietė Lina.

Gedimų nefiksavo

Visos įvardintos stotelės priklauso Panevėžio miesto savivaldybei. Naujienų portalo JP kalbintas Panevėžio savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus vyriausiasis specialistas Arvydas Šatas teigė, kad Panevėžio miesto savivaldybei priklausančios elektromobilių įkrovimo stotelės veikia, nefiksuota jokių gedimų ir nusiskundimų negauta.

„Sunku pasakyti, kas galėjo atsitikti. Nežinau, negavau jokių skundų. Negirdėjau apie jokius ypatingus gedimus. Gali būti, kad buvo elektros energijos sutrikimai. Tai didelės galios stotelės, todėl gali būti, kad dėl netinkamo naudojimo suveikė apsaugos ir stotelė išsijungė, tačiau tokiu atveju reikalingas stotelės perkrovimas, bet visos Savivaldybei priklausančios stotelės buvo veikiančios“, – kalbėjo A. Šatas.

Laukia eilės

Pasak A. Šato, mieste yra įrengtos, bet dar prie elektros tinklo neprijungtos keturios įkrovimo aikštelės – Nepriklausomybės aikštėje, Respublikos g. 25, Ukmergės g. 26 ir Skaistakalnio parke. Planuojama, kad elektromobilių vairuotojai šiomis įkrovimo stotelėmis galės naudotis nuo balandžio pirmosios savaitės.

Per šių metų pusmetį mieste įkrovimo aikšteles taip pat planuojama įrengti A. Jakšto gatvėje, Parko gatvėje prie vaikų žaidimo aikštelės ir Nendrės gatvėje, daugiabučių namų kvartale.

Šiuo metu mieste yra per 20 įkrovimo stotelių. Per ateinančius septynerius metus Aukštaitijos sostinėje iš viso turėtų atsirasti daugiau nei 60 stotelių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.