Dviratininkai požiūriu į girtumą greitai lenks automobilininkus

Dviratis ne transporto priemonė ir juo galima važiuoti išgėrus? Akivaizdu, kad tokia klaidinga ir pavojinga nuomonė labai paplitusi.

Girti dviratininkai nesuvokia, kad dviratis taip pat transporto priemonė ir jo negalima vairuoti išgėrus.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Girti dviratininkai nesuvokia, kad dviratis taip pat transporto priemonė ir jo negalima vairuoti išgėrus.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 15, 2014, 7:12 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:17 PM

Praėjusį savaitgalį, liepos 11-13 dienomis, policijos pareigūnai reidų metu šalies keliuose tikrino ir dviratininkus, ir automobilių vairuotojus.

Rezultatai stebinantys – nors dviračių keliuose važinėja gerokai mažiau, nei automobilių, girtų dviratininkų pareigūnai sučiupo tik trečdaliu mažiau, nei automobilininkų.

Pareigūnai išaiškino 150 neblaivių vairuotojų, 115 neblaivių dviračių vairuotojų ir 2 neblaivius vadeliotojus.

Per tris dienas, penktadienį-sekmadienį, buvo patikrintas 7 tūkst. 118 vairuotojų blaivumas - 2,1 proc. patikrintų vairuotojų buvo neblaivūs. Daugiausia vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 71, vidutinis - 66 ir sunkus girtumas - 13 vairuotojų.

Dar 67 vairuotojai buvo vartoję alkoholio, bet tikrinimo metu alkoholio koncentracija neviršijo leistinos normos.

Daugiausia neblaivių vairuotojų, 36, išaiškinti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje, Utenos - 24, Klaipėdos ir Šiaulių - po 17, Kauno - 15 ir Marijampolės - 14.

5 vairuotojai, kuriems nustatytas sunkus girtumo laipsnis, sulaikyti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje, 3 - Utenos, 2 - Šiaulių, po 1 tokį vairuotoją - Alytaus, Klaipėdos ir Marijampolės.

Neblaivių dviračių vairuotojų daugiausia išaiškinta Šiaulių - 24, Klaipėdos - 22, Marijampolės - 14, Panevėžio - 13, Alytaus ir Kauno - po 10 apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų prižiūrimose teritorijose. Neblaivūs vadeliotojai įkliuvo Trakų rajono ir Utenos policijos pareigūnams.

Policija taip pat informuoja, kad šią savaitę, liepos 14-20 dienomis, policijos pareigūnai vykdo transporto priemonių važiavimo greičio, pavojingo ir chuliganiško vairavimo, privalomų saugos priemonių (saugos diržai, saugos šalmai) naudojimo, vaikų vežimo automobiliuose kontrolę.

Savaitgalį, penktadienį-sekmadienį, vėl bus tikrinamas transporto priemonių vairuotojų blaivumas.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.