Žinomo Jonavos kelių chuligano išpuolių dienos suskaičiuotos

Jonavos policijos pareigūnai pagaliau galės imtis priemonių prieš gerokai jiems nervus gadinantį Andrių Lobovą.

Netvarkingu automobiliu važinėjantis A.Lobovas piktina Jonavos gyventojus.<br>jonavoszinios.lt nuotr.
Netvarkingu automobiliu važinėjantis A.Lobovas piktina Jonavos gyventojus.<br>jonavoszinios.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė (jonavoszinios.lt)

Jul 21, 2014, 5:41 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:08 PM

Tačiau anksčiau viešai deklaravęs, jog važinėja automobiliu be techninės apžiūros ir privalomojo draudimo A.Lobovas, juokiasi ir tvirtina, kad pričiupti jo nepavyks.

„Faktas, kad jo automobilis yra be techninės apžiūros, mums žinomas ir tikrai imsimės priemonių. Juolab, kad dabar tokios galimybės jau yra“, - jonavoszinios.lt sakė Jonavos policijos pareigūnai.

Nors A.Lobovas už kelių eismo taisyklių pažeidimus baustas ir anksčiau, tačiau vyras jam paskirtų baudų nemoka, motyvuodamas, kad priversti to padaryti niekas negali. Tačiau pagal naujai įsigaliojusias pataisas, pažeidimu beatodairiškai kartojančio chuligano automobilis gali būti išregistruotas, o numeriai privalės būti grąžinami valstybės įmonei „Regitra“.

Tuo tarpu pats A.Lobovas sako jaučiąs, jog yra policijos akiratyje: „Kartais jie stovi netoli tos vietos, kur gyvenu, ir laukia, kol važiuosiu. Bet turiu nuliūdinti – aš jau ruošiu automobilį techninei apžiūrai ir manau, kad kitą savaitę susitvarkysiu“, - sakė jis.

Jonaviškis džiaugėsi, kad yra priimtos naujos kelių eismo taisyklių pataisos ir sugriežtinta atsakomybė vairuotojams, bet nepraleido progos pasišaipyti.

„Džiaugiuosi, kad artėjam prie Europos ne tik seksualinių iškrypimų tematika, bet ir kelių eismo taisyklėmis. Tokių pataisų reikėjo jau seniai, esu ne kartą keliavęs po įvairias Europos šalis ir tokios betvarkės nemačiau niekur.

Nepaisant to, aš manau, kad mūsų policijos pareigūnai yra marionetės. Niekaip nesulaukiu, kol jie imsis veiksmų prieš kontrabandą, kada bus sukurti normalūs įstatymai“.

Tačiau jo išpuoliai jau gerokai įkyrėjo vietos gyventojams.

Įsigaliojus naujoms kelių eismo taisyklių pataisoms Jonavos rajonas tapo vienas pirmųjų, kur po liepos 1-osios buvo sutelktos didelės policijos pajėgos.

Liepos 2-ąją Jonavos rajono policijos komisariate kartu su policijos generalinio komisaro pavaduotoju Renatu Požėla ir Lietuvos kelių policijos tarnybos atstovais buvo aptartos 2014 metų pirmojo pusmečio avaringumo tendencijos Lietuvoje, veiklos, užtikrinant eismo saugumą.

Tuo pat metu buvo organizuota ir prevencinė priemonė, kurioje dalyvavo po vieną kelių policijos pareigūnų ekipažą iš visų dešimties apskričių ir Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai.

Pareigūnai dirbo kelyje Kaunas-Zarasai-Daugpilis, taip pat Kėdainių rajone. Per keturias valandas policijos pareigūnai išaiškino 39 Kelių eismo taisyklių pažeidimus, tarp jų - 1 neblaivus vairuotojas. Pirminiais duomenimis, jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis.

Taip pat sustabdyta 14 automobilių be techninės apžiūros, nubausti šeši vairuotojai ir trys keleiviai, važiavę be saugos diržų, devyni automobiliai buvo neapdrausti civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu, trys vairuotojai nebuvo sumokėję transporto priemonių savininkų ar valdytojų naudotojo mokesčius.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.