Atgrasyti nuo vairavimo išgėrus padeda moralinės pagirios

Kaip pažymi saugaus eismo specialistai, visuomenės sąmoningumas auga, tačiau apgirtusių ir labai pavojingų vairuotojų daroma žala vis dar yra didžiulė.

Anot Petru prisistačiusio vilniečio, atgrasyti pažįstamus nuo vairavimo išgėrus padeda lengvas moralinis spaudimas.<br>Lrytas.lt nuotr.
Anot Petru prisistačiusio vilniečio, atgrasyti pažįstamus nuo vairavimo išgėrus padeda lengvas moralinis spaudimas.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 19, 2014, 5:24 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 9:33 AM

Lrytas.lt atliko gatvės apklausą, kurioje bandėme išsiaiškinti, koks yra sostinės gyventojų požiūris į vairavimą išgėrus ir jų elgesys matant, kad neblaivūs vairuoti rengiasi draugai ar kolegos. Taip pat ir šiuo metu galiojančių nuobaudų vertinimas.

Jei vienbalsio, kategoriškos pasisakymo prieš tokį elgesį ir buvo galima tikėtis, tai dalies pašnekovų pastabos apie tai, kad jų aplinkoje apskritai nėra žmonių, kurie alkoholinių gėrimų nesugebėtų vartoti kultūringai maloniai nustebino.

Itin taikliai poveikio priemones mėginant atkalbėti alkoholio pavartojusius draugus nuo vairavimo apibūdino Petru pasivadinęs vilnietis. Anot jo, tokiais atvejais reikėtų taikyti lengvą moralinį spaudimą.

Daugiau vilniečių nuomonių alkoholio vartojimo ir vairavimo tema galite pamatyti peržiūrėję prisegtą vaizdo siužetą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.