Nepalankios orų prognozės vairuotojus verčia skubėti

Žvelgdami į oro prognozes, pagal kurias jau šią savaitę prognozuojama minusinė temperatūra dienos metu, šalies vairuotojai skuba keistis padangas. Padangų prekybininkų servisai jau nespėja priimti visų norinčių – klientai registruojami vienai ar dviem dienom į priekį.

Vairuotojai šiemet padangų pradėjo keisti anksčiau nei ankstesniais metais.<br>T.Bauro nuotr.
Vairuotojai šiemet padangų pradėjo keisti anksčiau nei ankstesniais metais.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Rinkevičius

Oct 22, 2014, 2:41 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 2:12 AM

Kaip portalui lrytas.lt pasakojo įmonės „Melga“ padalinio sostinės Kirtimų gatvėje vadovas Marius Sinkevičius, vairuotojai gerokai sunerimę, todėl eilės yra didelės. Anot jo, palyginti su praėjusiais metais, šįmet sujudimas prasidėjo anksčiau.

Norint patekti į vienos didžiausių šalyje padangų prekybos kompanijų servisą reikėtų laukti vieną arba dvi dienas, priklausomai nuo gyvenamosios vietos.

Vairuotojų įpročiai nesikeičia

Savo ruožtu įmonės „Egzotika“ padalinio Vilniuje, J. Kubiliaus gatvėje vadovas Marius Adomaitis tikino nepastebėjęs, kad vairuotojai padangų keitimu būtų susirūpinę anksčiau. Anot jo, klientų aktyvumas pastebimai išaugo prieš tris-keturias dienas, taigi dauguma vėluoja gerą savaitę.

„Rūpintis padangomis vairuotojai suskumba paskutinę minutę, kai jau vėsta orai. Aišku, ta apgultis dabar jaučiama labiau nei praėjusią savaitę, bet laikas maždaug toks pat, kaip visada. Vairuotojai vis dar neturi įpročio anksčiau pasirūpinti žieminėmis padangomis“, - komentaro padalinio vadovas.

Kaip pasakojo M. Adomaitis, klientai dabar registruojami į eilę, tačiau paliekami ir tarpai aptarnauti tuo, kuriems padangų reikia „čia ir dabar“.

Kainos klientų negąsdina

Pašnekovo teigimu, aukštos kokybės padangų pardavimai išlieka stabilūs. Anot jo, „Egzotika“ pastarųjų metų testų rezultatai parodė, kad žinomų gamintojų ir mažiau garsių prekės ženklų produkcijos techniniai rodikliai panašėja.

Anot M. Sinkevičiaus, pastaraisiais metasi vairuotojai yra linkę įsigyti brangesnes žinomų gamintojų padangas. Dygliuotas perka pagal poreikį, daugiausiai renkasi nuošalesnėse vietose gyvenantys klientai.

„Egzotikos“ atstovo teigimu, vairuotojai taupyti labiau linkę rinkdamiesi vasarines padangas. Kokybiškų R15 skersmens padangų komplektas kainuoja apie 900 Lt, tačiau tokia kaina vairuotojų negąsdina. Vidutinės klasės padangas galima įsigyti už 700 Lt, na o taupiausi gali rasti ir apavą savo automobiliui ir už mažiau nei 600 Lt.

Populiarėja elektroninė prekyba

Elektroninės parduotuvės „Padangos123.lt“ pardavimų vadovas Ignas Bakanauskas pažymėjo, kad šiuo metu pardavimo apimtys tikrai stipriai kyla. Anot jo, toks įspūdis, kad šalti orai ir dargana žmones užklupo netikėtai.

„Elektroninėje parduotuvėje apimtys kyla netgi labiau nei tradicinėse - žmonės jau suprato, kad pirkti padangas internetu daug patogiau, pigiau, greičiau ir tai pat patikima“, - verslo sėkme džiaugėsi pašnekovas.

Anot I. Bakausko, parduodamų prekių asortimentas šiek tiek keičiasi, daugėja ir brangesnes padangas perkančių žmonių. Visgi jis pastebi, kad vis daugiau žmonių renkasi naujas ekonominės klasės padangas vietoj naudotų. Rinkoje tokių padangų kaina labai panaši.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.