Girtas kaip pėdas kaunietis sėdo prie mopedo vairo

Praėjusią savaitę, spalio 19 – 25 dienomis, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai vykdė transporto priemonių nustatyto leistino važiavimo greičio kontrolę, kurios metu patruliuojant iš viso nustatyti 105 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejai.

Neretai sulaikomi ir neblaivūs mopedų bei motociklų vairuotojai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Neretai sulaikomi ir neblaivūs mopedų bei motociklų vairuotojai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 26, 2015, 11:59 AM, atnaujinta Oct 7, 2017, 7:43 PM

Tą pačią savaitę tikrintas ir transporto priemonių vairuotojų neblaivumas. Nustatyti 6 neblaivūs vairuotojai (2 iš jų nustatytas lengvas girtumo laipsnis, 3 – vidutinis, 1 – sunkus). Spalio 22 d. apie 17.30 val. Kaune, Ateities pl., moteris (gimusi 1961 m.) vairavo automobilį „Opel Astra“ būdama neblaivi.

Pilietė ne tik sėdo už vairo vartojusi alkoholio, bet ir nepasirinko saugaus greičio, neįvertino saugaus atstumo iki priekyje stovinčių automobilių ir į juos atsitrenkė. Jai buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,10 promilių girtumas.

Spalio 22 d. apie 15.40 val. Kauno rajone, Pagirių kaime, vyriškis (gimęs 1975 m.), neturėdamas teisės vairuoti, vairavo mopedą būdamas neblaivus. Jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,80 prom. girtumas.

Jis ne tik buvo neapsidraudęs transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu, tačiau su savimi neturėjo ir policijos pareigūnams nepateikė mopedo registracijos liudijimo, privalomosios techninės apžiūros dokumento.

Išaiškinti ir 4 neblaivūs dviratininkai. Taip pat užfiksuoti 24 pėsčiųjų eismo dalyvių padaryti Kelių eismo taisyklių pažeidimai.

Kauno VPK primena, jog tokios bei panašios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir toliau. Per praėjusią savaitę Kauno mieste ir Kauno rajone įvyko 13 eismo įvykių, kuriuose buvo sužalota 20 asmenų, 2 žuvo.

Kauno apskrityje šiais metais jau žuvo 26 asmenys (pernai iki spalio mėnesio pabaigos žuvo 43), dar 672 buvo sužeisti (pernai – 549), todėl Kauno apskrities policija ragina vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.