Vairuotojas rėžė: „Pėstieji patys kalti, kad vaikšto“

„Pėstieji patys kalti, kad vaikšto“, – įsitikinęs pretendentas į blogiausius Lietuvos vairuotojus Mindaugas Tirva.

M.Tirvą ir jo žmoną avarija tik prajuokino.<br>Ekrano nuotr.
M.Tirvą ir jo žmoną avarija tik prajuokino.<br>Ekrano nuotr.
D.Jonušį papiktino vairuotojų pasiteisinimai.<br>Ekrano nuotr.
D.Jonušį papiktino vairuotojų pasiteisinimai.<br>Ekrano nuotr.
D.Jonušį papiktino vairuotojų pasiteisinimai.<br>Ekrano nuotr.
D.Jonušį papiktino vairuotojų pasiteisinimai.<br>Ekrano nuotr.
D.Jonušį papiktino vairuotojų pasiteisinimai.<br>Ekrano nuotr.
D.Jonušį papiktino vairuotojų pasiteisinimai.<br>Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 7, 2017, 11:44 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 2:55 PM

„Neįmanoma staigiai sustabdyti važiuojant 50 km/val. greičiu“, – sakė kita bloga vairuotoja Aistė Ramelytė.

Šalyje, kur avarijų statistika stebina kraupiais duomenimis, toks LNK laidos „Blogiausias Lietuvos vairuotojas“ dalyvių požiūris šokiruoja.

Šį kartą laidoje bus tikrinama vairuotojų reakcija. Speciali trasa simbolizuos gyvenvietę. Dalyviams reikės joje važiuoti leistinu greičiu – 50 km/val. ir prie „Stop“ ženklo sustoti. Tačiau gyvenvietės toks jau dalykas, kur netikėtai į kelią gali išbėgti žmogus.

Dalyviai apie tai nieko nenutuoks, o išvengti kliūties pavyks ne visiems.

Bene visi dalyviai prieš užduotį labai pasitikėjo savo jėgomis. „Koks yra bendras blogų vairuotojų bruožas? Jie nemano, kad yra blogi“, – įžvalga pasidalijo laidos vedėjas Tomas Langvinis.

Vairuoti norinti išmokti Aistė Ramelytė yra nedrąsi vairuotoja. Tačiau taip gali pasirodyti tik iš pirmo žvilgsnio. Vykdydama užduotį kartu su ją į projektą užregistravusia seserimi dvyne Agne, Aistė nesugebėjo išvengti į kelią išbėgusios močiutės manekeno.

Dėl to mergina labai nesisielojo. „Čia neįmanoma važiuojant 50 km/val. sustoti prieš tą manekeną. Tiesiog kliūtis pasirodė staigiai ir net nespėjau stabdyti. Nenorėjau automobilio apversti“, – komisijai teisinosi vairuotoja.

Deja tokie pasiteisinimai itin papiktino daugelį metų profesionaliai lenktyniavusį Darių Jonušį.

„Jūs gal juokaujat? Visi, kurie važiuoja tokiu greičiu ir staigiai sustabdo gali apsiversti? Jūs iš manęs tyčiojatės? Turėkit omeny, kad per priekį automobilis neapvirs, nes jis per daug sunkus. Nebijokit ir stabdykit“, – sakė „BMW vairavimo akademijos“ įkūrėjas.

Ir tai dar tikrai ne viskas. Pagarsėjęs kelių erelis Mindaugas Tirva yra partrenkęs savo direktoriaus šunį, susidūręs su automobiliu, kuriame sėdėjo vaikai ir patrenkęs žmogų automobilių stovėjimo aikštelėje.

Nuo šiol Mindaugas į gausų sąrašą galės įtraukti ir visiškai sutraiškytą močiutės manekeną. Kelių erelis važiuodamas 50 km/val. greičiu į kelią netikėtai išbėgus bobutei, net nespaudė stabdžių pedalo.

„Čia buvo iš to serijos, kad žmonės kaip briedžiai“, – juokėsi kelių erelį į laidą užregistravusi jo žmona Elvyra Tirvienė.

Tiesa, komisijos nariams toks vairuotojo poelgis juokingas nepasirodė. „Stebina toks abejingumas tam, kas nutiko. Tai galėjo būti gyvas žmogus“, – kalbėjo psichologė Ramunė Murauskienė.

„Tu gali juoktis kiek nori, bet stabdyk. O tu nestabdai. Tu neturi atsiradus netikėtumui jokių refleksų“, – incidentu piktinosi buvęs lenktynininkas D.Jonušis.

Kaip sekėsi kitiems laidos dalyviams ir kas patobulės pakankamai, kad galėtų palikti projektą ir atgauti savo vairuotojo pažymėjimą šį kartą, žiūrėkite trečiadienį 20.25 val. per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.