Sukūrė gudrų būdą, kaip suvaldyti greičio mėgėjus ir neskriausti gerų vairuotojų

Greičio kalneliai yra bene labiausiai vairuotojų nemėgstama eismo saugumo priemonė. Jų netoleruoja netgi patys ramiausi vairuotojai, kurie įprastai neviršija greičio, tačiau prieš kalnelį yra priversti beveik sustoti.

Greičio neviršijantys vairuotojai šį greičio ribojimo kalnelį pervažiuotų tarsi guminį kilimėlį. <br>Ekrano nuotr.
Greičio neviršijantys vairuotojai šį greičio ribojimo kalnelį pervažiuotų tarsi guminį kilimėlį. <br>Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2017, 5:41 PM

Ispanijos kompanija „Badennova“ siūlo unikalią alternatyvą, kurią pavadino išmaniuoju greičio kalneliu. Unikalias savybes šis inžinerinis kūrinys įgijo dėl įmantrios elektronikos, o pripildytas specialaus skysčio.

Vadinamieji Ne–Niutono skysčiai pasižymi kintamomis klampumo charakteristikomis. Tarkime, jei fizinis kontaktas įvyksta lėtai jis gali būti visiškai skysto pavidalo, o paliečiamas staiga – sutirštėja.

Analogišku principu veikia ir išmanusis ispaniškas greičio kalnelis. Plastiškas, bet pakankamai tvirtas jo apvalkalas pripildytas minėto skysčio, kuris važiuojant nedidelio greičiu pasklinda į šalis.

Tuo metu viršijant greitį kontakto metu jis tampa panašus į gumą ir nepaisant automobilio svorio, neišteka į šalis, o tampa kliūtimi.

Sumontuoti jį būtų labai paprasta, kadangi nėra jokių daviklių ar elektros maitinimo, tačiau internautai pastebi, kad didžiausia problema – tokio įrenginio apvalkalo patvarumus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.