Į gimnaziją Kaune – duobėtu ir šiukšlinu keliu

Kauniečiai didelių gabaritų atliekas ir padangas gali pristatyti į tam skirtas aikšteles. Tačiau prie vienos jų duobėta Julijanavos gatve privažiuoti sunku, tad žmonės šiukšlių atsikrato pakelėje.

Duobėtos Julijanavos gatvės pradžioje plyti šiukšlynas – mėtosi padangos, televizoriai ir kitos atliekos. Šiukšlių krūvos guli šalia atliekų priėmimo aikštelės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Duobėtos Julijanavos gatvės pradžioje plyti šiukšlynas – mėtosi padangos, televizoriai ir kitos atliekos. Šiukšlių krūvos guli šalia atliekų priėmimo aikštelės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-04-16 08:32, atnaujinta 2019-01-03 14:22

Aleksote esančios Julijanavos ir aplinkinių gatvių gyventojai kiekvieną dieną stebisi ir baisisi vaizdais, kuriuos jiems tenka matyti.

Šios gatvės pradžioje yra neasfaltuota kelio atkarpa. Ji baisiai duobėta.

Kelio pakraščiuose mėtosi gausybė įvairių šiukšlių. Čia galima rasti ne tik įvairių smulkių buitinių atliekų, bet ir padangų, televizorių korpusų.

Julijanavos gatvėje gyvenantis Juozas Medžiukevičius pasakojo, kad ši gatvės atkarpa yra gana atoki, gal todėl atvykėliai neretai čia atsikrato savo šiukšlių.

„Šiukšlių čia susikaupia nuolat. Vienu metu jų buvo sumažėję. Tačiau dabar vėl baisu žiūrėti.

Šia atkarpa į Valdo Adamkaus gimnaziją kasdien vaikšto vaikai. Neįsivaizduoju, kaip juos galima išmokyti gyventi neteršiant, jei jie nuolat mato, kaip kiauliškai elgiasi suaugusieji“, – svarstė vyras.

Julijanavos gatvės pradžioje yra įmonės „Kauno švara“ didelių gabaritų atliekų priėmimo ir antrinių žaliavų rūšiavimo aikštelė. Todėl dar keisčiau, kad šios įmonės panosėje ir tvyro netvarka.

„Gatvę turėtų prižiūrėti „Kauno švara“. Kaip jų darbuotojai gali nematyti tokios netvarkos, sunku įsivaizduoti“, – stebėjosi J.Medžiukevičius.

Atliekų priėmimo aikštelės Kaune neveikia sekmadienį ir pirmadienį.

Nuo antradienio iki penktadienio dirba nuo 9 iki 18 valandos. Tačiau darbo dienomis aikštelių darbuotojai pietauja nuo 13 iki 14 valandos.

Kauniečio nuomone, tie, kurie ryžtasi labai duobėta gatve vis dėlto važiuoti iki atliekų priėmimo aikštelės, atvykę tuo metu, kai ji neveikia, šiukšles ir palieka netoli jos vartų.

Įmonės „Kauno švara“ atstovė Giedrė Janavičienė sakė, kad atliekų priėmimo aikštelės veikia aplinkos ministro įsakymu.

„Dėl šiukšlių tvarkymo mieste galioja savivaldybės nustatyta tvarka. Kai iš miesto savivaldybės gauname užsakymą sutvarkyti vieną ar kitą miesto teritoriją, tai ir atliekame. Mes laikomės galiojančios tvarkos. Šiuo atveju taip pat, kai gausime užsakymą, Julijanavos gatvės šalikeles tvarkysime“, – sakė G.Janavičienė.

Remontuos kitąmet

Aloyzas Pakalniškis

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas

„Savivaldybė jau davė užsakymą „Kauno švarai“ sutvarkyti Julijanavos gatvės aplinką. Taip pat šią gatvę rengiamės ir kapitališkai remontuoti. Šiemet rengiamas techninis darbų projektas. Julijanavos gatvės remontą planuojame pradėti 2019 metais.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.