Per savaitę keliuose sužeisti 102 žmonės, žuvo vienas vairuotojas

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad per savaitę, gegužės 4–10 dienomis, šalies keliuose užfiksuoti 85 eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeisti 102 žmonės. Vieno eismo įvykio metu, galimai dėl sutrikusios sveikatos, žuvo žmogus – 60-metis vilkiko vairuotojas.

Antradienio vakarą kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai nuo kelio nuvažiavus vilkikui žuvo jo vairuotojas.<br>Policijos nuotr.
Antradienio vakarą kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai nuo kelio nuvažiavus vilkikui žuvo jo vairuotojas.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2018, 5:03 PM

Tarp sužeistųjų savaitės eismo įvykiuose net 27 nepilnamečiai. Daugiausia nepilnamečių, devyni vaikai, buvo pėstieji, iš kurių penki buvo partrenkti pėsčiųjų perėjose.

Įvykiuose sužeisti septyni nepilnamečiai dviratininkai ir viena dviračio keleivė, keturi mopedų vairuotojai, vienas motociklininkas ir vienas keleivis. Taip pat sužeisti penki nepilnamečiai automobilių keleiviai.

Per savaitę eismo įvykiuose daugiausiai nukentėjo vairuotojų – 26. Taip pat buvo sužeisti 22 pėstieji, iš jų devyni buvo partrenkti pėsčiųjų perėjose.

Taip pat sužeista 19 keleivių, 19 dviratininkų, 12 motociklininkų ir keturi mopedų vairuotojai.

Pirminiais duomenimis, neblaivūs vairuotojai sukėlė keturis eismo įvykius, kuriuose buvo sužeisti keturi žmonės, neblaivūs asmenys dalyvavo 16 eismo įvykių, kuriuose žmonės nenukentėjo.

Iš viso pareigūnai per savaitę užregistravo 416 techninių eismo įvykių.

Lyginant šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 20 eismo įvykių daugiau, žmonių žuvo trimis mažiau, o sužeista 32 daugiau.

Pagrindinės savaitės eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, priežastys:

* nepraleidžiama važiavimo pirmenybę turinti transporto priemonė – 21 atvejis;

* atsitrenkiama į priekyje važiuojančios transporto priemonės galinę dalį – 12 atvejų;

* vairuotojai nevykdo pareigų pėstiesiems – 12 atvejų;

* nepasirinktas saugus važiavimo greitis – 11 atvejų;

* priešpriešiniai susidūrimai – aštuoni atvejai;

* dviratininkų pažeidimai – aštuoni atvejai.

Per savaitę šalies keliuose policijos pareigūnai nustatė 193 neblaivius vairuotojus.

Pradėta net 112 ikiteisminių tyrimų dėl transporto priemonių vairavimo, kai nustatytas vairuotojų girtumas viršijo 1,5 promilės.

Per tą patį laikotarpį 2017 metais keliuose buvo išaiškinti 197 neblaivūs vairuotojai, 92 iš jų girtumas viršijo 1,5 promilės.

Per praėjusią savaitę pareigūnai išaiškino 46 pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejus. 168 asmenys transporto priemones vairavo neturėdami tam teisės.

Nustatyta 1 068 pėsčiųjų ir dviratininkų Kelių eismo taisyklių pažeidimai. 259 dviratininkai važiavo būdami neblaivūs.

Per savaitę stacionarūs greičio matavimo prietaisai šalies keliuose užfiksavo 11 894 transporto priemonių nustatyto važiavimo greičio viršijimo atvejus.

Šiais metais iki balandžio 19 dienos Lietuvos keliuose žuvo 56 žmonės, t. y. dviem daugiau negu 2017-aisiais per tą patį laikotarpį.

Tarp žuvusiųjų 28 pėstieji (aštuoni – pėsčiųjų perėjose), 16 transporto priemonių vairuotojų, iš jų – vienas motociklininkas ir 12 keleivių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.