Vairuotojas Klaipėdoje išvydo netikėtą svečią: pareigūnai turi rimtą įspėjimą

Sekmadienį, apie 7 val., į uostamiestį, Šilutės pl., ties „Klaipėdos duona“, atklydo briedis. Pranešėjas, vairavęs automobilį, vos gyvūno nepartrenkė. 

 Į Klaipėdą atklydo briedis.<br> Klaipėdos VPK nuotr.
 Į Klaipėdą atklydo briedis.<br> Klaipėdos VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-17 17:53, atnaujinta 2018-09-17 17:56

Laimei, avarijos pavyko išvengti, o briedis buvo užmigdytas ir išvežtas iš miesto ribų.

Klaipėdos policija pabrėžė, kad rudenį dėl gyvūnų migracijos padaugėja automobilių susidūrimų su tamsoje į kelius išeinančiais kanopiniais: briedžiais, šernais, elniais.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos teigimu, susidūrimo su gyvūnu metu pasekmių sunkumą nulemia automobilio greitis. Tad būtina laikytis greičio apribojimų, ypač atkreipti dėmesį į kelio ženklą, įspėjantį apie laukinius gyvūnus, lėčiau važiuoti miško keliuose, pamiškėse, prieš kelio vingius, kalvų viršuje.

Susidūrimai su briedžiais yra itin tikėtini dėl tamsaus jų kailio ir aukščiau automobilio žibintų esančių akių. Be to, susidūrimai su šiais gyvūnais – ir itin pavojingi. Todėl, jei tik įmanoma, visais būdais reikia stengtis išvengti tokio eismo įvykio.

Jei susidūrimas neišvengiamas, reikia bandyti atsitrenkti į gyvūną ne automobilio priekiu, o šonu. Mašina turi būti nukreipiama į tą pusę, iš kurios gyvūnas atėjo. Vairuotojai turi žiūrėti ne į gyvūnus, o į tą pusę, į kurią važiuoja.

Partrenkus gyvūną, būtina pasirūpinti žmonių, automobilio saugumu, pranešti apie įvykį policijai. Negalima gaišenos ar sužaloto gyvūno pasiimti, patiems traukti nuo kelio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.