BMW vairuojantis Edgaras Uknevičius: „Mes važinėjame tvarkingai ir nedaužome stotelių“

BMW markės automobiliai Lietuvoje sulaukia įvairių vertinimų – dalis vairuotojų juos mėgsta dėl sportiškumo ir patvarumo, bet keliems vairuotojams „pasižymėjus“ skrydžiais į viešojo transporto stoteles kiekvienas incidentas su BMW automobiliu pritraukia daugiau dėmesio ir piktų komentarų.

 E.Uknevičius nenori būti siejamas su chuliganiškai vairuojančiais BMW savininkais.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 E.Uknevičius nenori būti siejamas su chuliganiškai vairuojančiais BMW savininkais.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-20 17:29

BMW gerbėjai neslepia, kad toks negatyvo srautas juos skaudina. 

Todėl BMW mėgėjų klubas „Bimmer Club Lithuania“ ir jo narys, šokių muziką kuriantis Edgaras Uknevičius-Fanatico nusprendė sukurti vaizdo klipą, kuriame daug įvairių gamybos metų BMW automobilių Kauno gatvėmis važiuoja nepažeisdami KET.

Nenori būti siejami su chuliganais

Tokio vaizdo įrašo idėja klubo nariams kilo diskusijos metu, nes pastaraisiais metais pajuto, jog daugelis žmonių BMW vairuotojus be perstojo kaltina nesaugiu vairavimu. 

„Vaizdo klipe norėjome pavaizduoti, jog nesame prasti vairuotojai ir nereikia klijuoti blogos etiketės BMW vairuotojams. 

Mes važinėjame tvarkingai, nepažeidinėjame taisyklių ir nedaužome stotelių, mes mylime savo automobilius ir jiems jaučiame ne tik piniginę, bet ir sentimentalią vertę, saugome juos ir važinėjame pavyzdingai“, – komentavo E.Uknevičius.

Jis jau daug metų priklauso „Bimmer Club Lithuania“ ir yra turėjęs ne vieną šios markės automobilį. Vyras ėmė domėtis BMW markės automobiliais bei jų istorija dar visai jaunystėje. 

Ne vieną šokių muzikos kūrinį DJ Fanatico vardu išleidusiam Edgarui kilo idėja sukurti dainą NRG („Energija“), kuria jis nori pakeisti nusistovėjusį požiūrį į BMW vairuotojus dėl praeityje kilusių skandalų.

Jaučia spaudimą

Atlikėjas tvirtino, kad mažiausiai norisi sulaukti kritikos bei spaudimo iš aplinkinių laisvoje valstybėje, kuri, jo manymu, kaip tik turėtų atsikratyti esamų stereotipų, o ne formuoti naujus ir paversti tendencijomis. 

„Šis kūrinys yra sąsaja tarp muzikos, meilės BMW automobiliams bei draugams. Kartu su klubo nariais nufilmavome, kaip kartu leidžiame laiką ir iš to sumontavome muzikinį klipą“, – sakė „Bimmer Club Lithuania“ prezidentas Tomas Fedecev.

Klubo nariai taip pat palaikė kūrėjo iniciatyvą. „BMW vairuotojus labai erzina internete iššokantys pasityčiojimai iš šios markės automobilių vairuotojų, nes jie, kaip ir kiti žmonės, vairuoja taip kaip moka ir tikisi, jog keletas praeityje įvykusių kitų vairuotojų įvykdytų nusikaltimų neturi būti paversti stereotipais. 

Klubo nariai dažnai jaučia spaudimą gatvėse ir pokalbių metu, jog BMW vairuoja tik „marozai“. Tokios kalbos ne tik mažina žmonių savivertę, bet ir kenkia daugelio BMW klubų reputacijai bei formuoja neatitinkantį realybės visuomenės požiūrį“, – tvirtino klubiečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.