Prasidėjo raudondvariškiams svarbaus kelio rekonstrukcija

Prasidėjo seniai laukti kelio rekonstrukcijos ir dviračių tako jungties nuo Nevėžio tilto iki Nevėžio gatvės ties Raudondvariu įrengimo darbai.

 Kauno rajone prasidėjo svarbaus kelio ruožo rekonstrukcija.<br> Kauno rajono savivaldybės nuotr.
 Kauno rajone prasidėjo svarbaus kelio ruožo rekonstrukcija.<br> Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2018, 6:09 PM

Dviratininkai ir pėstieji daug metų buvo priversti važiuoti ir eiti beveik kilometro ilgio pramintu taku šalia šlaito arba važiuojamąja kelio dalimi.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas sakė, kad šis ruožas buvo labai nesaugus, todėl dėl jo rekonstrukcijos savivaldybė jau seniai tarėsi su Susisiekimo ministerijos atstovais.

Šiemet buvo parengtas ruožo rekonstrukcijos projektas, prasidėjo darbai. Lietuvos automobilių kelių direkcijos užsakymu juos atlieka UAB „Kauno tiltai“. Remontuojamas kelio Nr. 141 Kaunas–Jurbarkas ruožas nuo 8,5 iki 9,32 km, čia įrengiant pėsčiųjų ir dviračių taką.

„Kol kas vykdome parengiamuosius darbus: išpjovėme menkaverčius medžius, išrovėme kelmus, nuėmėme šlaito velėnos sluoksnį, įrengėme pakopas“, – pasakojo darbų vadovas Alvydas Kudirka.

Dar šiemet bus pakloti vamzdžiai vandeniui nubėgti, įrengti šuliniai jam surinkti.

Darbai vyks iki gruodžio 15 d., po to iki kovo 15 d. bus padaryta technologinė pertrauka.

Rekonstrukcijos vietoje pastatyti šviesoforai kol kas tik mirksi, eismą reguliuoja patys darbuotojai, jį sustabdydami tik trumpam, kol išpilamas gruntas.

Pavasarį, kai bus kalami poliai, įrenginėjama atraminė sienelė ir atliekami kiti darbai, teks uždaryti vieną kelio pusę.

Savivaldybė ne kartą prašė Lietuvos automobilių kelių direkcijos rekonstruoti šį kelio ruožą, kas įgalintų sujungti Šilelio dviračių taką su Kauno miestu. „Patys to padaryti negalėjome, nes tai valstybinės reikšmės kelias“, – aiškino Kauno rajono savivaldybės Kelių ir transporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Tautvydas Tamošiūnas.

Darbus numatyta baigti 2019 metų liepos 10 dienos. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.