Apmokestintos aikštelės Kaune sukėlė painiavos

Apmokestinus dar dvi mašinų stovėjimo aikšteles prie įvažiavimo į jas pakeliamųjų užtvarų neįrengta, tad gyventojai naujovę ne iškart pastebi. Verslininkai mano, kad tai vairuotojų problema.

Dalis automobilių stovėjimo aikštelės prie „Girstučio“ kultūros centro apmokestinta, tačiau pakeliamojo užtvaro nėra ir tai klaidina vairuotojus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Dalis automobilių stovėjimo aikštelės prie „Girstučio“ kultūros centro apmokestinta, tačiau pakeliamojo užtvaro nėra ir tai klaidina vairuotojus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-20 10:08

Neseniai Kaune apmokestintos automobilių stovėjimo aikštelės, esančios Kovo 11-osios gatvėje prie „Girstučio“ kultūros centro ir greta įsikūrusio prekybos centro „Iki“ bei senamiestyje, ties Jonavos gatvės žiedu, taip pat prie „Iki“ parduotuvės.

Prie įvažiavimų į jas nėra pakeliamųjų užkardų, o ženklus, kurie įspėja, kad už automobilių stovėjimą šiose aikštelėse reikia mokėti, pastebi ne visi.

Kaunietė Giedrė Mikalauskienė pasakojo, kad prieš kiek laiko vakare atvyko į spektaklį, kuris buvo rodomas „Girstučio“ kultūros centre.

„Ši aikštelė niekada nebuvo apmokestinta. Atvykus į spektaklį jau buvo tamsu, todėl kaip ir iki šiol mašiną palikome aikštelėje ir nuskubėjome žiūrėti vaidinimo. Po jo ne tik mes, bet ir kiti vairuotojai ant automobilio stiklo rado lapelius su informacija, kad nesumokėjo už stovėjimą.

Buvo skirta 15 eurų bauda“, – pasakojo moteris.

Tik tada atidžiau apsižvalgiusi aikštelėje moteris įsitikino, kad viena jos dalis taip ir liko neapmokestinta, o kita, esanti arčiau prekybos centro, tikrai pažymėta ženklais.

Juose nurodyta, kad teritoriją valdo įmonė „uniPark“ ir jai priklausanti aikštelės dalis apmokestinta.

Kaunietė piktinosi, kad jokios informacijos, jog dalis aikštelės bus apmokestinta, iš anksto nebuvo negirdėjusi ir tamsoje ženklų nematė, todėl bauda buvo netikėta ir nemaloni staigmena.

Kultūros centro „Girstutis“ direktorius Mindaugas Skvarnavičius prisipažino, kad ir jam ne kartą teko girdėti centro lankytojų skundų dėl aikštelės.

„Būtų geriau, jeigu prie įvažiavimo į aikštelę būtų pakeliamieji užtvarai. Tada visiems viskas būtų aišku. Dabar situacija paini.

Gyventojai net nežino, kad 1 valandą per parą apmokestintoje aikštelėje galima stovėti nemokamai, nes tai nėra nurodyta aiškiai matomoje vietoje. Tai galima sužinoti tik susipažinus su taisyklėmis prie įrengto parkomato“, – sakė M.Skvarnavičius.

Panaši situacija yra ir senamiestyje, šalia prekybos centro „Iki“, esančio prie Jonavos gatvės žiedo.

Dalyje šios teritorijos už automobilių stovėjimą rinkliavą renka savivaldybės atstovai, kita dalis aikštelės pažymėta „uniPark“ ženklais ir taip pat apmokestinta. Tačiau pakeliamųjų užtvarų į aikštelę taip pat nėra.

„Jei būtų pakeliamieji užtvarai, būtų aiškiau“, – sakė kaunietis Artūras Ramanauskas.

Vairuotojai patys turi būti atidūs

Eglė Šimkevičienė

Įmonės „uniPark“ vykdomoji direktorė

„Šiuo metu „uniPark“ administruoja dvi automobilių stovėjimo aikšteles Kaune prie prekybos centrų, esančias Jonavos g. 3 ir Kovo 11-osios g. 22, kuriose nėra užtvarų.

Mokamų aikštelių prie prekybos centrų tikslas yra užtikrinti, kad apsipirkti į centrą atvykęs žmogus rastų vietą automobiliui.

Kadangi šiose mokamose aikštelėse nėra užtvarų, automobilį pastatę vairuotojai turėtų iškart užfiksuoti stovėjimo pradžios laiką aikštelėje esančiame parkomate „uniPark“ programėle arba SMS žinute.

Šiose dviejose aikštelėse galioja skirtinga kainodara. Vairuotojai, atvykę į šias aikšteles, turėtų atkreipti dėmesį į kelio ženklus bei taisykles, kurios pateikiamos prie parkomatų.

Atkreipiame dėmesį, kad aikšteles nuolat tikrina mūsų darbuotojai. Jeigu patikrinimo metu nustatoma, kad vairuotojas neužfiksavo stovėjimo pradžios laiko, išrašomas baudos pranešimas. Baudos dydis siekia 15–30 eurų.

Jei vairuotojas naudoja „uniPark“ programėlę arba siunčia SMS žinutę, jis gauna pranešimą apie besibaigiantį nemokamo stovėjimo laiką. Taip pat išvažiuojančius vairuotojus raginame nepamiršti sustabdyti parkavimo apmokėjimo, jei jis buvo pradėtas su programėle ar SMS žinute.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.