Senjorams – galimybė atnaujinti vairavimo įgūdžius

Jau antrus metus senjorai kviečiami atnaujinti savo saugaus eismo žinias ir vairavimo įgūdžius socialinėje akcijoje „Senjorai vairuoja saugiai“. Balandžio 29 dieną, 11 val. senjorų lauks vairavimo mokyklų instruktoriai net 7 šalies miestuose. 

Senjorams po žiemos sezono pravartu atnaujinti praktinius vairavimo įgūdžius ir prisiminti Kelių eismo taisykles. <br>V.Balkūno nuotr.
Senjorams po žiemos sezono pravartu atnaujinti praktinius vairavimo įgūdžius ir prisiminti Kelių eismo taisykles. <br>V.Balkūno nuotr.
 Socialinėje akcijoje dalyvaujančios vairavimo mokyklos.<br> Organizatorių nuotr.
 Socialinėje akcijoje dalyvaujančios vairavimo mokyklos.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 24, 2019, 5:19 PM

„Prasidėjus šiltajam sezonui eismas tampa intensyvesnis, kelyje pasitaiko įvairių situacijų, kurioms turime būti pasiruošę. 

Šiemet vėl kviečiame senjorus atnaujinti savo žinias ir vairavimo įgūdžius, pasikonsultuoti su vairavimo instruktoriais, išbandyti savo jėgas praktinio vairavimo pamokose. 

Džiaugiamės, kad pernai senjorai noriai dalyvavo šio akcijoje, tikimės aktyvaus jų dalyvavimo ir šiemet“, – sako Susisiekimo ministerijos Kelių ir oro transporto politikos grupės vyresnysis patarėjas, saugaus eismo ekspertas Vidmantas Pumputis. 

Dauguma – stropūs vairuotojai

Pasak specialistų, dauguma senjorų yra stropūs vairuotojai, tačiau po žiemos sezono pravartu atnaujinti praktinius vairavimo įgūdžius bei prisiminti Kelių eismo taisykles. 

Be to, atšilus orams į gatves išrieda daug dviračių, motociklų, elektrinių paspirtukų, kuriuos pastebėti gali būti sudėtinga.

„Reakcija su amžiumi tampa lėtesnė, dėmesys ir koncentracija į aplink judančius objektus irgi lėtėja, ypatingai važiuojant atbuline eiga. 

Keičiasi ir Kelių eismo taisyklės, todėl atnaujinti savo žinias bei prisiminti vairavimo įgūdžius prasidėjus šiltajam sezonui yra labai naudinga“, – sako vairuotojų praktinio mokymo vadovas Vytautas Šakėnas.

Siekia sumažinti avarintumą

Socialine iniciatyva siekiama, kad senjorai su profesionalių instruktorių pagalba prisimintų Kelių eismo taisykles, susipažintų su jų pakeitimais, galėtų atlikti įvairaus sudėtingumo vairavimo pratimus mokymo aikštelėse, išgirstų instruktorių patarimus bei pasitartų su jais, kaip elgtis kelyje skirtingose situacijose. 

Tikimasi, kad ši socialinė iniciatyva padės sumažinti avaringumo rodiklius tarp senjorų.

„Tai išties naudingas renginys, patarčiau visiems senjorams sudalyvauti, nes mums senstant, reikalingi jutimai taip pat silpsta, tai neigiamai veikia vairavimo kokybę. Tokiuose renginiuose galima pasikartoti ir atnaujinti žinias apie Kelių eismo taisykles, kurios keičiasi ir modernėja. 

Keičiasi ir kelių ženklinimas, į tai taip pat būtina atkreipti dėmesį. Visiems kartais reikia atnaujinti savo žinias, o su kvalifikuotų specialistų pagalba tai padaryti kur kas lengviau“, – pasakoja senjoras Vitalijus Skaržinskas, praėjusiais metais pats dalyvavęs socialinėje iniciatyvoje „Senjorai vairuoja saugiai“.

Vyks didžiuosiuose miestuose

Pernai didžiulio susidomėjimo sulaukusi socialinė iniciatyva šiais metais bus organizuojama 7 Lietuvos miestuose. Senjorų lauks Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Ukmergės ir Mažeikių vairavimo mokyklos bei instruktoriai. 

Socialinę iniciatyvą „Senjorai vairuoja saugiai“ inicijuoja Susisiekimo ministerija, organizuoja Lietuvos vairuotojų rengimo įstaigų asociacija, projekto partneris – Medardo Čoboto trečiojo amžiaus universitetas. 

Senjorai, norintys dalyvauti socialinėje iniciatyvoje „Senjorai vairuoja saugiai“, gali registruotis vairavimo mokykloje savo mieste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.