Mokykliniai autobusai nuo liepos galės nemokamai stovėti mokamose vietose

Seimas ketvirtadienį priėmė Rinkliavų įstatymo pataisas, pagal kurias nuo kitų metų liepos 1 d. mokyklinius autobusus savivaldybių tarybų nustatytose nerezervuotose mokamose vietose leista statyti nemokamai. Už naujas nuostatas balsavo 74 Seimo nariai, susilaikė 5 parlamentarai.

Mokykloms perduota beveik pusė<br>T.Bauro nuotr.
Mokykloms perduota beveik pusė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2019, 3:57 PM

Pataisą inicijavo frakcijos „Lietuvos gerovei“ atstovas Algirdas Butkevičius ir „valstietis“ Aurimas Gaidžiūnas.

Iniciatoriai sako sulaukę švietimo įstaigų vadovų skundų, kad tenka mokėti už stovėjimą mokinius atvežus į pažintines, kultūrines išvykas, olimpiadas, konkursus, meno ir kitus renginius.

Šiuo metu Rinkliavų įstatyme savivaldybės tarybai yra suteikta teisė nustatyti vietinę rinkliavą už naudojimąsi savivaldybių tarybų nustatytomis vietomis automobiliams statyti, išskyrus vietas automobiliams statyti prie valstybinės reikšmės kelių, 5-15 m pažymėtoje atkarpoje prie valstybės įstaigų, institucijų ir tarnybų, taip pat vietas, kurias nustato Vyriausybė, atsižvelgdama į saugumą, tarptautinį protokolą ar kitus viešuosius interesus užtikrinančius reikalavimus; taip pat išskyrus automobilių, pažymėtų neįgalių asmenų automobilių statymo kortele, statymą savivaldybių tarybų nustatytose nerezervuotose mokamose vietose automobiliams statyti ir Vadovybės apsaugos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos transporto priemonių, naudojamų saugomų asmenų ir (ar) saugomų objektų apsaugai, statymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.