Picerijos kaimynai nežino, ko griebtis – štai kas pievą pavertė pelke

Dainavos gyvenamajame rajone prie picerijos įsikūrę kauniečiai nepatenkinti, kad ją aptarnaujantis transportas išmalė veją. Tačiau verslininkai tvirtino, kad taip nutiko dėl pačių gyventojų kaltės, nes jie savo mašinas palieka picerijos aikštelėje.

Prie V.Krėvės prospekte esančios picerijos gyventojai laiko savo automobilius, todėl ją aptarnaujantis transportas išmalė veją.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Prie V.Krėvės prospekte esančios picerijos gyventojai laiko savo automobilius, todėl ją aptarnaujantis transportas išmalė veją.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2020, 7:13 PM

Greta V.Krėvės prospekto 72A numeriu pažymėtame pastate veikiančios picerijos „Express pizza“ gyvenantys kauniečiai nežino, ko griebtis, nes produktus į ją atgabenantis transportas išmalė taką per žolyną, kuriuo jie įpratę vaikščioti.

„Vienoje šio pastato dalyje dar anksčiau atidaryta maisto prekių parduotuvė. Į ją prekes atvežančios mašinos taip pat buvo išmalusios aplink esančią teritoriją. Tačiau gyventojams ėmus piktintis verslininkai ją išasfaltavo, pastatė kuoliukus, prekes atvežantys automobiliai dabar sustoja už pastato, ir problema išspręsta“, – pasakojo greta, V.Krėvės prospekto 66-ajame daugiabutyje, gyvenantis Giedrius Jonušas.

Prieš dvejus metus tame pačiame pastate įsikūrė ir picerija.

„Pastaruoju metu, jau kokius du mėnesius, į ją atvykstantys prekių tiekėjai išvažinėjo kitą žaliąjį plotą, esantį picerijos šone. Per jį gyventojai buvo pratę vaikščioti, tėvai stumdavo vaikų vežimėlius, nes šaligatvio toje vietoje nėra, tik įvažiavimas į daugiabučių kiemus“, – piktinosi kaunietis.

Vyras tvirtino, kad picerijos darbuotojai į gyventojų skundus nereaguoja, o duobės pačių gyventojų vejoje išmintame take vis gilėja.

„Express pizza“ tinklą valdo bendrovė „Matesa“. Jos direktorius Paulius Gurkšnys pripažino, kad šią problemą žino.

„Maisto tiekėjai prekes turi atvežti į aikštelę, esančią už picerijos. Tada prekes į pastatą jiems reikia nešti apie 10 metrų. Nenorėdami vargti, jie mašinas stato arčiau durų, dėl to išvažinėjo žaliąjį plotą.

Labai dažnai jie priversti taip elgtis, nes aikštelėje už picerijos savo automobilius palieka aplinkinių namų gyventojai“, – aiškino P.Gurkšnys.

Įmonės vadovas tikino, kad picerijos darbuotojai yra įpareigoti įspėti tiekėjus nestatyti automobilių ant žaliosios zonos, o palikti juos už pastato.

„Tuos, kurie nepaiso šio prašymo, picerijos darbuotojai fotografuoja ir nuotraukas siunčiame jų įmonių vadovams, kad jie imtųsi savų sankcijų“, – situaciją komentavo P.Gurkšnys.

Picerijų tinklo direktorius taip pat sakė, kad su bendrovės savininku jau nustatė aikštelės, esančios už picerijos, ribas.

„Ją kuo skubiau norime išasfaltuoti, pastatyti ženklus, kad ji skirta picerijos lankytojams ir ją aptarnaujančiam transportui. Kai gyventojai joje nebegalės palikti savo automobilių, problema sumažės“, – sakė P.Gurkšnys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.