Sunku patikėti: seniesiems Kauno troleibusams rado pirkėją

Senieji Kauno troleibusai, kurių ilgai nepavyko parduoti, pagaliau sulaukė susidomėjimo. 50 šių transporto priemonių aukcione įsigijo viena Kauno įmonė. Naujų šeimininkų laukia dar 34 senieji ūsuotieji „Škoda“ troleibusai.

Bendrovei „Kauno autobusai“ dviejuose aukcionuose jau pavyko parduoti 50 senų troleibusų „Škoda“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Bendrovei „Kauno autobusai“ dviejuose aukcionuose jau pavyko parduoti 50 senų troleibusų „Škoda“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2020, 11:16 AM

Bendrovė „Kauno autobusai“ nuo praėjusių metų gruodžio vidurio pardavinėja senus troleibusus „Škoda“. Iš 95 turimų ūsuočių net 76 buvo išpiešę menininkai. Taip juos gražinant buvo išleista apie 53 tūkstančius eurų.

Pirmieji trys aukcionai buvo nesėkmingi. Iš pradžių vieno troleibuso pradinė kaina buvo 3–3,5, vėliau – 2 tūkstančiai eurų, bet siūlomomis transporto priemonėmis niekas nesusidomėjo.

Po šios nesėkmės bendrovė „Kauno autobusai“ nusprendė aukcione pardavinėti ne po vieną, bet po kelias dešimtis troleibusų. Paskelbus dar vieną aukcioną, kuris vyko sausio 24 dieną, buvo pardavinėjama iš karto 20 troleibusų už 30 tūkstančių eurų. Vienas troleibusas įkainotas 1,5 tūkstančio eurų.

Tą kartą aukcionas buvo sėkmingesnis. „Kauno autobusų“ atstovė Patricija Elžbieta Zarankaitė sakė, kad pavyko parduoti visus siūlytus troleibusus.

Vasario 7 dieną dar viename aukcione nupirkta 30 troleibusų.

„Visus troleibusus įsigijo viena Kauno įmonė“, – pranešė P.E.Zarankaitė.

Bendrovėje „Kauno autobusai“ dar liko senųjų ūsuočių. 34 troleibusai taip pat bus parduodami aukcione. Pradinė vienos transporto priemonės kaina tokia pat – 1,5 tūkstančio eurų.

Kadangi troleibusai vis dar pardavinėjami, siekdami nepažeisti jau buvusių ir būsimų pirkėjų teisių „Kauno autobusai“ kol kas neskelbia, už kiek pavyko parduoti 50 troleibusų ir kokia įmonė juos įsigijo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.