Gyventojai surengė protesto akciją: gatvę užtvėrė konteineriais

Panašu, kad kai kurių gyventojų kantrybė yra ne geležinė. Žmonės, negalėdami susitaikyti su tuo, kad tenka gyventi dulkėse, surengė protesto akciją. Kėdainių miesto gatvę jie užtvėrė šiukšlių konteineriais. Tuo metu rajono valdžia ramina žmones, kad kentėti liko visai neilgai, be to, yra šiuolaikiškų laikinų būdų spręsti dulkėtumo problemą.

Miesto gatvę užtvėrė šiukšlių konteineriais.<br>D.Kuprijanovo nuotr.
Miesto gatvę užtvėrė šiukšlių konteineriais.<br>D.Kuprijanovo nuotr.
Situaciją ėmėsi spręsti Kėdainių rajono savivaldybės mero pavaduotojas Paulius Aukštikalnis. <br>„Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.
Situaciją ėmėsi spręsti Kėdainių rajono savivaldybės mero pavaduotojas Paulius Aukštikalnis. <br>„Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Dimitrijus Kuprijanovas, www.rinkosaikste.lt

Aug 26, 2020, 7:02 PM

Gyventojai pasipiktino

„Šiuo metu yra remontuojamos dvi gatvės – Dotnuvos ir Birutės, kurios kertasi su J. Janonio gatve, kur yra žvyro danga.

Remontuojant šias gatves, ribojamas eismas jose, yra apylankos ir padidėjęs eismas J. Janonio gatve, dėl ko važinėjant automobiliams kyla dar daugiau dulkių. Gal galėtų valdžia ką nors padaryti ar bent palaistyti J. Janonio gatvę?“ – „Rinkos aikštei“ adresuotame laiške gyventojų vardu rašė vienas gyventojas.

Nusprendė protestuoti

„Rinkos aikštė“ susisiekė su Kėdainių rajono savivaldybe ir ėmėsi aiškintis susidariusią situaciją, tačiau gyventojų kantrybė trūko.

Minėtos gatvės gyventojai praėjusią savaitę individualiais buitinių atliekų konteineriais tiesiog užtvėrė gatvę, kad ja negalėtų pravažiuoti jokia statybininkų technika.

Leista buvo pravažiuoti tik lengviesiems automobiliams.

Nuramino gyventojus

Situaciją ėmėsi spręsti ir gyventojus nuramino Kėdainių rajono savivaldybės mero pavaduotojas Paulius Aukštikalnis. Jis paragino žmones susitikti, tartis, diskutuoti ir kartu priimti geriausius sprendimus.

„Protestai turi įvairių formų, svarbiausia, manau, yra pasiekti tikslą.

Žinoma, man priimtiniausia forma yra susitikimai ir derybos“, – pažymėjo P.Aukštikalnis.

Turėjo pasirūpinti

Vicemeras, išsakydamas savo poziciją, pabrėžė, kad gyventojų sveikata turėjo būti pasirūpinta. Tą privalėjo padaryti arba statybos darbus vykdantys statybininkai, arba Kėdainių miesto seniūnija.

„Apie dulkėtumo problemą Kėdainiuose, o ypač dėl J.Janonio gatvės, kuri yra dar neasfaltuota, žinau gerai. Tai rimtos problemos.

Suprantama, žmonės nori gyventi sveikoje aplinkoje, o mūsų pareiga – jiems tai užtikrinti ir kurti patogesnę aplinką.

Dėl dulkėtumo mažinimo buvo duoti konkretūs nurodymai. Negerai, kad jų buvo nepaisoma ir problema nebuvo išspręsta iš karto ir iki galo.

Yra specialių mišinių, kurie suriša dulkes, manau, rangovas, arba kitu atveju seniūnija, turi pasirūpinti prevencija nuo dulkių“, – dėstė vicemeras.

Vicemeras, išsakydamas savo poziciją pabrėžė, kad gyventojų sveikata turėjo būti pasirūpinta. P.Aukštikalnis gyventojams turi gerų žinių – gatvė bus asfaltuojama.

Turi gerų žinių

Į „Rinkos aikštę“ bei Kėdainių rajono savivaldybę J. Janonio gatvės gyventojai kreipiasi ne pirmą kartą.

Jau daug metų maitinami pažadais išasfaltuoti gatvę, kasmet jie nusivilia, tačiau P.Aukštikalnis gyventojams turi gerų žinių.

„Dėl J. Janonio gatvės tvarkymo savivaldybė tikrai rūpinasi. Šiais metais jau nupirkti šios gatvės projektavimo darbai, kitais metais, tikėkimės, prasidės asfaltavimo darbai“, – optimistiškai nuteikė P.Aukštikalnis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.