Kanadietis užmigo prie vairo lėkdamas 150 km/val. greičiu: nepažadino net policijos sirenos

Kanados karališkoji policija pranešė, kad sustabdė automobilį, kurio vairuotojas prie vairo... miegojo.

Kanados karališkoji policija pranešė, kad sustabdė automobilį, kurio vairuotojas prie vairo miegojo.<br> RCMP nuotr.
Kanados karališkoji policija pranešė, kad sustabdė automobilį, kurio vairuotojas prie vairo miegojo.<br> RCMP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Žinių radijas“

Sep 26, 2020, 2:16 PM

Kanadoje kelių policijos patrulis pastebėjo 150 km/val. greičiu važiuojantį „Tesla Model S“ automobilį, kurio vairuotojas sėdėjo keistoje pozoje. Sustabdžius automobilį paaiškėjo, kad jo vairuotojas iš tikrųjų miegojo prie vairo, nusistatęs autonominio režimo funkciją.

Incidentas vyko Alberto provincijoje. Automobilį vairavo dvidešimtmetis jaunuolis, kurio nepažadino net policijos sirenos. Visgi policininkams pavyko užblokuoti „Tesla“ ir ji sustojo pati.

Pažeidėjui buvo surašytas protokolas. Jis gavo pinigę baudą, o jo vairuotojo pažymėjimas taip pat buvo kuriam laikui konfiskuotas.

Sustabdytas vairuotojas iš pradžių nenorėjo prisipažinti miegojęs. Visgi jam teko pripažinti tą faktą po to, kai policininkai parodė iš jų automobilio filmuotą medžiagą, kurioje aiškiai matosi atlenkta priekinė sėdynė ir joje gulintis vyras, kuris net negalėjo matyti kelio.

Autonominė vairavimo funkcija „Tesla Model S“ automobilyje veikia važiuojant ne didesniu nei 150 km/val. greičiu. Vyras ją buvo nusistatęs maksimaliam įmanomam greičiui.

„Tesla“, nepaisant to, kad leidžia automobiliui važiuoti pačiam, instrukcijoje pabrėžia, kad tokiu atveju būtina rankas laikyti ant vairo ir pačiam kontroliuoti situaciją kelyje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.