Pavojingas Kauno viadukas nugriautas, tačiau užbaigti darbus trukdo netikėta aplinkybė

Daugiau nei 6 dešimtmečius stovėjęs ir pastaruoju metu grėsmę kėlęs Žemaičių gatvės viadukas jau nugriautas. Tačiau užbaigti statybos darbus numatytu laiku gali sutrukdyti netikėta aplinkybė.

Viadukas nugriautas, o išvalius teritoriją prasidės naujos statybos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Viadukas nugriautas, o išvalius teritoriją prasidės naujos statybos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-10-25 13:33

Apie būtinybę remontuoti viaduką buvo kalbama mažiausiai penkerius metus, o statybos žinovams nekilo abejonių, kad jis yra prasčiausias tokios paskirties statinys Kaune.

Vienoje viaduko pusėje beveik per visą aukštį buvo matyti didelis įtrūkis. Tinkas vietomis nutrupėjęs, praradęs spalvą, statinys aprašinėtas grafičiais.

Pernai vyko Žemaičių gatvės rekonstrukcija nuo K.Donelaičio iki Rokiškio gatvės, bet viaduko per P.Kalpoko gatvę naujinimas į šį projektą nebuvo įtrauktas.

Rekonstruojant gatvę eismas viaduku laikinai buvo uždarytas. Vėliau automobiliams leista riedėti, o šiemet rugpjūtį eismas vėl sustabdytas.

Bendrovės „Kauno tiltai“ atstovai pranešė, kad avarinės būklės statinys bus išmontuotas, o jį pakeis naujas ir saugus viadukas.

Pirmiausia planuota iškelti esamus dujų, ryšių, elektros ir apšvietimo tinklus, trukdančius sklandžiai pradėti viaduko ardymo darbus.

Transporto priemonių judėjimas dabar vyksta laikina apylanka, mat eismą teko stabdyti ir P.Kalpoko gatvėje.

Po rekonstrukcijos važiuojamoji viaduko dalis šiek tiek praplatės – bus įrengtos dvi 3 metrų pločio eismo juostos. Viaduko šonuose nusidrieks pėstiesiems skirti beveik 2 metrų pločio šalitilčiai. Kartu bus sutvarkyta ir po viaduku einanti P.Kalpoko gatvės atkarpa.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis pranešė, kad darbų eigai pakenkė viena kliūtis – neplanuotai užsitęsė dujotiekio trasos iškėlimo darbai.

„Pusantro mėnesio teko laukti, kol dujininkai perjungs dujotiekio trasą. Tai stabdė tolesnius numatytus darbus“, – kalbėjo A.Pakalniškis.

Jo žiniomis, jau nuardytas viaduko viršus, nukastas gruntas, dabar ardomos viaduko atramos, netrukus prasidės gręžtinių polių įrengimas.

„Lygiagrečiai rengiame P.Kalpoko gatvės važiuojamosios dalies bei šaligatvių sutvarkymo projektą. Darbus planuojame pradėti kitąmet“, – žadėjo Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Žemaičių gavės viaduką virš buvusio Raginės upelio norėta statyti dar prieškario metais, nutiesus Seinų, Raginės (dabar – P.Kalpoko), Šakių gatves.

Darbai turėjo prasidėti 1940 metais, bet projektas buvo atidėtas. Viadukas virš P.Kalpoko gatvės buvo statomas 1956–1958 m. Tai buvo vienos arkos viadukas, kurio aukštis siekė 8 metrus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.