Baltijos jūros seklumoje įstrigęs suomių keltas nutemptas į uostą

Daugiau nei 400 keleivių, plaukusių Baltijos jūros seklumoje įstrigusiame suomių kelte „Viking Grace“, turėjo naktį praleisti virš vandens. Apie tai informuoja BBC.

Šeštadienį Baltijos jūroje buvo pakilęs stiprus vėjas ir kilusi audra, todėl keli kiti keltai neplaukė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Šeštadienį Baltijos jūroje buvo pakilęs stiprus vėjas ir kilusi audra, todėl keli kiti keltai neplaukė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2020, 5:05 PM, atnaujinta Nov 22, 2020, 12:10 PM

Kaip skelbta anksčiau, šeštadienį Suomijos bendrovės „Viking Line“ keltas užplaukė ant seklumos netoli Mariehamno keltų terminalo Alandų salose – Suomijai priklausančiame Baltijos jūros archipelage.

Suomijos pakrantės apsaugos tarnyba informavo, kad sekmadienio rytą keltas buvo nutemptas į uostą ir prasidėjo keleivių evakuacija.

Pareigūnai šeštadienį skelbė, kad laivas incidento metu nenukentėjo, žmonių gyvybėms taip pat negresia pavojus. Šiuo metu tiriamos įvykio priežastys.

Keltas „Viking Grace“ plaukė iš Švedijos sostinės Stokholmo į Turku miestą Suomijoje. Pasak įmonės „Viking Line“ atstovų, kelte yra 331 keleivis ir 98 įgulos nariai. Skelbiama, kad niekas nenukentėjo, o atmosfera kelte išlieka rami.

Rugsėjį kitas „Viking Line“ keltas „Amorella“ buvo užplaukęs ant seklumos Alanduose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.