Daugiaaukštis garažas vis dar laukia leidimų – ketverių metų neužteko

Daugiaaukščio garažo Bangų gatvėje statybos dar nepradedamos, nes laukiama, kol projektą patvirtins Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Daugiaaukštis garažas Gožtauto g.Verslo trikampyje<br>P.Lileikio asociatyvi nuotr.
Daugiaaukštis garažas Gožtauto g.Verslo trikampyje<br>P.Lileikio asociatyvi nuotr.
Daugiaaukštis garažas,problemos dėl parkavimo<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiaaukštis garažas,problemos dėl parkavimo<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Emilija Strelkauskytė, www.ve.lt

Jun 17, 2021, 1:57 PM, atnaujinta Jun 17, 2021, 1:58 PM

Pagrindinis vakar Klaipėdos savivaldybėje vykusio posėdžio klausimas buvo triukšmo modeliavimas, nes NVSC centras iškėlė prašymą jį įtraukti į projektą. Jis reikalingas tam, kad šalia gyvenantys žmonės nepatirtų diskomforto dėl padidėjusio triukšmo.

„Nacionalinio sveikatos centro pastabas mes išgirdome. Pokalbyje dalyvavo projektuotojai, kurie turės atlikti modeliavimą ir, jei viskas bus gerai, klausimas bus išspręstas“, – teigė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis. Kol kas, kada bus pradėtos statybos, nėra aišku, nes projektas laukia leidimo. Ko gero, šis garažas bus statomas tik po kelerių metų.

Bus 147 vietos Daugiaaukštis garažas būtų statomas šalia „Kultūros fabriko“. Projekte numatyta, kad pastatas turės tris aukštus ir dar vieną požeminę parkavimosi aikštelę. Viršutinėje statinio dalyje bus apie 100 parkavimosi vietų, o požeminėje aikštelėje – 47 vietos. Taip pat bus įrengtos elektromobilių įkrovos stotelės.

Šis projektas svarstomas jau nuo 2017 metų ir tada buvo numatoma, kad daugiaaukščio garažo statybos bus pabaigtos 2020-aisiais. Pasiteiravus Andriaus Dobranskio, kas sutrukdė įgyvendinti planus, jis tikino, kad projekte iškilo daug klausimų, kuriuos reikėjo derinti su kitomis institucijomis.

Būtent dėl įvairių klausimų leidimas statyboms nebuvo gautas. Be to, šiam projektui įgyvendinti reikalingas finansavimas. „Miestas dabar turi labai daug investicinių projektų, o biudžetas šiandienos yra toks, koks yra“, – kalbėjo pašnekovas.

A. Dobranskis kalbėti apie statinio sąmatą nenorėjo, nes po pašalintų projekto trūkumų ir iki tol, kol bus duotas statybos leidimas, ji gali pakisti. Užsiminė, kad skaičiai gali keistis ir į gerąją pusę, nes kartais pavyksta pigiau nupirkti rangos darbus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.