Miesto centre šaligatvis tik kojai nusilaužti – plytelės išvartytos, vietomis užaugusi žolė

Einant Panevėžio Ramygalos gatve geriau žiūrėti sau po kojomis. Mat šaligatvio pakraštyje – plytelių košmaras. Kai kur jų vietoje – žolė, kitur sumestos bet kaip. Toks vaizdas akis bado nuo gatvės rekonstrukcijos.

Einant Panevėžio Ramygalos gatve geriau žiūrėti sau po kojomis.<br>A.Švelnos nuotr.
Einant Panevėžio Ramygalos gatve geriau žiūrėti sau po kojomis.<br>A.Švelnos nuotr.
Einant Panevėžio Ramygalos gatve geriau žiūrėti sau po kojomis.<br>A.Švelnos nuotr.
Einant Panevėžio Ramygalos gatve geriau žiūrėti sau po kojomis.<br>A.Švelnos nuotr.
A.Sipavičius stebėjosi, kaip miesto centre galėjo būti palikta tokia netvarka.<br>A.Švelnos nuotr.
A.Sipavičius stebėjosi, kaip miesto centre galėjo būti palikta tokia netvarka.<br>A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lina Rušėnienė, „Panevėžio kraštas“, www.panskliautas.lt

Sep 14, 2021, 6:51 AM

Žolė vietoj plytelių

„Ramygalos gatvė – Panevėžio centre, žmonės vaikšto į darbus, parduotuves, čia pat – gaisrinė, mokykla. O šaligatvis – tikras košmaras, gali ne tiktai sugriūti ir apsibrozdinti, bet ir susilaužyti“, – stebėjosi į „Panevėžio krašto“ redakciją atėjęs Andrius Sipavičius.

Žmogus baisėjosi, kad išardytas visas šaligatvio kraštas nuo gaisrinės iki „Maximos“ prekybos centro. Trinkelių išvis nėra arba jos sumestos bet kaip. Pavojų suklupti kelia ir bortas, nes jis kur kas aukštesnis už šaligatvį.

Šaligatvio pakraštys apžėlęs žole.

Šaligatvis gana siauras, o juo eina daug žmonių, taip pat ir mokinių. Tad kaip saugiai prasilenkti neužkliūnant už šių plytelių? O jei dar į šaligatvį sumano įsukti dviratininkas, riedutininkas ar paspirtukininkas, pėsčiajam išvis nėra kur dėtis.

„Kol kas plytelės bent jau gerai matyti. Bet nepastebėsime, kaip ateis žiema, o tuomet jas apsnigs, jos bus slidžios ir dar pavojingesnės“, – nuogąstavo vyras.

Paliktas likimo valiai

A.Sipavičius samprotavo, kad su pašalpas gaunančiais bedarbiais šią atkarpą netruktų sutvarkyti – vieni plyteles paduotų, kiti paklotų, tiek ir tebūtų darbo.

Pašnekovas liūdnai juokavo, kad gerai bent tiek, kad šalia veikia Juro vaistinė – apsidaužę kojas čia pat gaus nusipirkti ir tepalo, ir pleistrų.

Bet vaistinės savininkui Jurui Kirkui situacija juoko nekelia. Jis prisiminė, kad prieš porą metų asfaltuojant gatvę šiapus buvo pakeisti ir šaligatvio bortai. Plytelės palei pakraštį buvo išimtos, bet atgal taip ir nebesuklotos. Greičiausiai dabar jos per plačios, nebetelpa, bet argi niekam į galvą neatėjo jas perpjauti?

Kitapus gatvės buvo palikti senieji bortai.

J.Kirkus stebėjosi, kad šaligatviai link Katedros sutvarkyti taip, kad gražu žiūrėti, o šis buvo išdarkytas ir paliktas likimo valiai.

Prie prekybos centro trinkelės išmėtytos bet kaip.

Žinojo, kad šaligatvis nesutvarkytas

Panevėžio savivaldybės administracijai vadovaujantis Tomas Jukna pripažino, kad asfaltuojant Ramygalos gatvę ir pakeitus bortus šaligatvis buvo sutvarkytas tik prie autobusų stotelės. Kitur paliktas pusiau skustas, pusiau luptas.

„Buvo rengiamas projektas ir vykdomas darbų pirkimas“, – aiškino valdininkas.

T.Jukna tvirtino, kad dabar jau pasirašyta sutartis su rangovu ir šiemet greičiausiai prasidės abiejų gatvės pusių šaligatvio rekonstrukcija. Ji tęsis iki Nemuno gatvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.