Lūžo čiaupas ir ėmė lietis degalai – užteršė net penkis kilometrus gatvės

Panevėžyje, Nemuno, S.Kerbedžio, Tinklų ir Stoties gatvėse, ketvirtadienį vairuotojai pasijuto esą bemaž čiuožykloje. Tai lėmė ant asfalto išbėgę teršalai.

Panevėžyje, Nemuno, S.Kerbedžio, Tinklų ir Stoties gatvėse, ketvirtadienį vairuotojai pasijuto esą bemaž čiuožykloje.<br>R.Stasiūno nuotr.
Panevėžyje, Nemuno, S.Kerbedžio, Tinklų ir Stoties gatvėse, ketvirtadienį vairuotojai pasijuto esą bemaž čiuožykloje.<br>R.Stasiūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas, www.panskliautas.lt

Sep 24, 2021, 11:32 AM

Paaiškėjo, kad dyzelinas bėgo iš dviejų tonų statinės, vežamos krovininio automobilio.

Dėl kažkokio dunkstelėjimo vežamas krovinys buvo pajudėjęs iš vietos, vienai statinei lūžo čiaupas ir ėmė lietis degalai.

Vairuotojas to nepastebėjo, jį sustabdė tik policija, gavusi nurodymą iš Bendrojo pagalbos centro.

Beveik 5 kilometrų ilgio atkarpoje aiškiai matėsi teršalų šleifas ant asfalto.

Ugniagesiai ant slidžios dangos pylė ne tik teršalus neutralizuojančius sorbentus, bet ir smėlį. Jiems talkino bendrovių „Panevėžio specialus autotransportas“ ir „Panevėžio gatvės“ darbuotojai.

Panevėžio aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkė Ieva Jakupkaitė nurodė, kad teršėjas nustatytas, tačiau nesutiko jo įvardyti. Jam gresia ne tik bauda, bet ir tvarkymo išlaidų padengimas.

Beveik tuo pačiu metu Biržuose, J.Janonio gatvėje, ugniagesiams buvo pranešta apie 30 kvadratinių metrų plote išbarstytą, o po to išvažinėtą kalkių ir kreidos mišinį. Jį pavyko nušluoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.