Vilniaus planas – kiekvienam po šviesoforą: stato net pievoje

Kernavės gatvės Šnipiškėse rekonstravimas verčia gūžčioti pečiais: nors jis geriausiu atveju bus baigtas gruodžio mėnesį, eismo reguliavimo priemonės – šviesoforai ir vaizdo kameros – jau seniai įrengtos.

Kernavės gatvės nėra nė kvapo, tačiau šviesoforas įrengtas jau prieš pusmetį.<br>L.Dapkaus nuotr.
Kernavės gatvės nėra nė kvapo, tačiau šviesoforas įrengtas jau prieš pusmetį.<br>L.Dapkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2021, 11:02 AM

Kiekvienam vilniečiui – po šviesoforą. Tokį planą įgyvendina savivaldybė net po savo langais rekonstruodama Kernavės gatvę.

„Daug buvo kalbėta, kad Kernavės gatvė įsilies į Konstitucijos prospektą, bet ji pasiekė tik Lvovo gatvę. Na, tebūnie. Dabar jau įrengta T formos sankryža, bet labiausiai stebina šviesoforas ties ja.

Jo net dvi sekcijos įrengtos į vilniečio namo kiemą, kurį saugo gauruotas šunelis“, – stebėjosi keliautojas ir žurnalistas Liudas Dapkus.

Prieš keletą metų jis lankėsi Madagaskare, kurio sostinėje Antananaryve apie 1,5 mln. gyventojų ir vos keli šviesoforai. L.Dapkus ironizavo, kad Vilnius elgiasi kitaip, pasiūlydamas kiekvienam gyventojui po šviesoforą.

Jam atrodo keistas sprendimas ir prieš pusę metų Lvovo gatvėje įrengtos vaizdo kameros, kurios iki šiol neveikia.

Savivaldybės Infrastruktūros skyriaus atstovai nesugebėjo paaiškinti, kam reikia tokio šviesoforo Kernavės gatvėje. Jie tik paminėjo tai, kas ir taip aišku: nei šviesoforai, nei vaizdo kameros šiuo metu nėra įjungtos.

Anot Infrastruktūros skyriaus, sprendiniuose numatyta šviesoforais reguliuoti ir sankryžas ties Lvovo ir Žalgirio gatvėmis.

Kernavės gatvės nuo Lvovo iki Žalgirio gatvių rekonstrukcijos projektas finansuojamas Europos Sąjungos lėšomis, jis pradėtas įgyvendinti metų pradžioje, atlikti parengiamieji darbai – išvalyti krūmai, nužymėta trasa. Vėliau prasidėjo vandentiekio, nuotekų, inžinerinių tinklų pertvarkymas.

Beveik kilometro ilgio Kernavės gatvėje bus paklota nauja asfalto danga, įrengtas naujas dviračių ir pėsčiųjų takas, pasodinta naujų želdinių.

Savivaldybė tikisi, kad naujai įrengta gatvė atvers galimybes plėtoti kvartalą tarp Lvovo ir Žalgirio gatvių, statant daugiabučius gyvenamuosius namus ir administracinius kompleksus.

Nutiesus naują dviračių taką vilniečiai galės pasiekti darbą ar namus ne tik automobiliais, bet ir miesto transportu, dviračiais, paspirtukais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.