Vilniuje šaligatviai klojami ir žiemą: specialistai paaiškino, kodėl taip vyksta

Gruodžio pradžioje, kuomet sniego Vilniuje dar buvo mažiau ir Lietuvą nekamavo sniego pūgos, Karoliniškių gyventojai užfiksavo neįprastą vaizdą: darbuotojai klojo naują šaligatvį. Socialiniuose tinkluose iš karto kilo gyventojų pasipiktinimas.

Tiesiamas šaligatvis.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Tiesiamas šaligatvis.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aneta Kurowska

Dec 22, 2022, 3:25 PM

„Atėjo žiema ir minusinė temperatūra bei sniegas – pats darbymetis kloti šaligatvius, dviračių takus ir daryti naujus laiptus“, – rašo pasipiktinimo neslepiantys gyventojai.

Gyventojai bijo, kad žiemos metu įrengti šaligatviai tarnaus neilgai ir infrastruktūra bus nekokybiška. Miestiečiai susirūpinę ir tuo, ar tokius šaligatvius vėliau nereikės remontuoti po kelis kartus.

„Rangovų naudojamos medžiagos yra pritaikytos neigiamoms temperatūroms, todėl oro sąlygos darbų metu pakloto šaligatvio kokybei įtakos neturi – medžiagas galima naudoti, kol nėra didelio grunto įšalo. Rangovai, įvertindami oro sąlygas ir naudojamas technologijas, savarankiškai sprendžia, ar atlikti darbus šaltuoju metų laiku“, – portalui pakomentavo Vilniaus miesto savivaldybė.

Savivaldybė patikino, kad visiems darbams suteikiama darbų atlikimo garantija. Jeigu vėliau įrengtuose šaligatviuose ar laiptuose atsiras defektų, juo turės ištaisyti pats rangovas. Pati savivaldybė už tai nieko nemokės. Neįprastas šaligatvio klojimas snieguotą žiemą užfiksuotas ne tik Karoliniškių, bet ir Lazdynų seniūnijoje. Naujininkuose irgi yra įrengiami nauji laiptai šalia Aleksandro Neviškio cerkvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: VSD pranešėjo komisijos išvados toliau kelia aistras