Šeštadienį Vilniuje čia nepravažiuosite: vairuotojai ir pėstieji turės rinktis kitus maršrutus

Šeštadienį, sausio 21-ąją, pasiruošimo statyti viaduką virš Tauro gatvės darbų metu nuo 8 iki 17 valandos bus draudžiamas transporto priemonių eismas antrąja eismo juosta nuo įvažiavimo į Tauro g. 14 pastato kiemą iki greitojo maisto restorano (Tauro g. 3), informuoja Vilniaus miesto savivaldybė, pažymėdama, kad šioje atkarpoje pėsčiųjų ir dviračių eismas taip pat bus draudžiamas.

Eismas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Eismas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Eismas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Eismas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 19, 2023, 11:08 AM, atnaujinta Jan 19, 2023, 11:09 AM

Pėstiesiems ir dviratininkams rekomenduojama rinktis alternatyvius maršrutus Tauro kalno takais arba jungiamuoju taku link Pamėnkalnio skvero.

Viaduko, sujungsiančio Senamiestį ir Naujamiestį, statybos prasidės šį pavasarį. Rekonstruojant Tauro kalno kraštovaizdį, bus išsaugota esama želdynų struktūra, reljefo formos, tausojami senieji želdiniai. Projekto įgyvendinimo metu bus pasodinta dar 112 medžių, beveik 6 tūkst. lapuočių krūmų, apie 12 tūkst. žolinių ir pomedžio augalų, beveik 3 tūkst. svogūninių gėlių.

Dėl naujai statomo viaduko virš Tauro gatvės, automobilių stovėjimo aikštelių rekonstravimo ir teritorijos tarp Tauro, Pamėnkalnio, V. Kudirkos ir V. Mykolaičio-Putino gatvių tvarkymo bus šalinamas 21 saugotinas medis: dvi pilkosios tuopos, vienas totorinis klevas, vienas paprastasis uosis ir 17 paprastųjų klevų.

Savivaldybė primena, kad Tauro kalno tvarkymo darbai yra susiję su būsimomis Nacionalinės koncertų salės statybomis. Pernai gruodį buvo pabaigtas Nacionalinės koncertų salės projektavimas ir gautas statybos leidimas, o šiuo metu yra ruošiamasi tarptautiniam rangos darbų konkursui. Planuojama, kad Nacionalinė koncertų salė ant Tauro kalno iškils iki 2026 m. pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.