Klaipėdos gatves ir šaligatvius švarins naujos valymo mašinos

Nauja valymo technika darbuosis ne tik Klaipėdos gatvėse. Miestą pasiekė ir 3 naujos šaligatviams, pėsčiųjų ir dviračių takams skirtos mašinos bei viena – siauroms gatvelėms valyti. Anot Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, pagrindinis šių pokyčių tikslas – mažesnė aplinkos tarša. Visų mašinų gamintojas – Aebi Schmidt International AG, technika pagaminta Vokietijoje, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr.
Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr.
Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr.
Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr.
Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr.
Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-03-12 12:22, atnaujinta 2020-03-12 12:31

„Klaipėdos gatvėse jau darbuojasi 4 naujos vakuuminės mašinos, kurias įsigijome pernai, o šiemet nauja technika bus pradėti valyti ir šaligatviai, pėsčiųjų bei dviračių takai, taip pat siauros gatvelės. Taip siekiame prisidėti prie oro kokybės gerinimo, mažindami taršą kietosiomis dalelėmis“, – sako Klaipėdos meras.

Naujoji technika, kaip ir pernai įsigytos vakuuminės gatvių valymo mašinos, skirta dirbti esant pliusinei temperatūrai. Mašinos gali siurbti dulkes, purvą ir kitus nešvarumus.

Technika įsigyta iš tiekėjo – UAB „Komuva“. 3-ijų šaligatviams, pėsčiųjų ir dviračių takams skirtų mašinų bendra vertė – 375 705 eurai, siauresnėms gatvelėms skirtos mašinos kaina – 157 000 eurų.

Technika įsigyta pagal projektą „Oro taršos kietosiomis dalelėmis mažinimas, atnaujinant gatvių priežiūros ir valymo technologijas“, kuris finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų (Sanglaudos fondo) ir Savivaldybės biudžeto lėšų.

Įsigytos mašinos patikėjimo teise bus perduotos konkurso būdu parinktiems operatoriams: šaligatvių, dviračių ir pėsčiųjų takų valymo technika – UAB „Vakarų švara“, siauroms gatvelėms prižiūrėti skirta mašina – UAB „Ecoservice Klaipėda“.

4-ias naujas gatvių valymui skirtas mašinas Klaipėdos savivaldybė įsigijo pernai, jos perduotos operatoriui – UAB „Klaipėdos autobusų parkas“. Gatvių valymui skirtos mašinos taip pat įsigytos pagal projektą „Oro taršos kietosiomis dalelėmis mažinimas, atnaujinant gatvių priežiūros ir valymo technologijas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.