„Ford“ laikinai uždaro gamyklą, kurios du darbuotojai užsikrėtė COVID-19

JAV automobilių gamintoja „Ford“ buvo priversta laikinai uždaryti automobilių gamyklą Čikagoje, nes dviem jos darbuotojams nustatytas COVID-19, trečiadienį naujienų agentūrai AFP patvirtino bendrovė.

JAV automobilių gamintoja „Ford“ buvo priversta laikinai uždaryti automobilių gamyklą Čikagoje, nes dviem jos darbuotojams nustatytas COVID-19.<br>123rf nuotr.
JAV automobilių gamintoja „Ford“ buvo priversta laikinai uždaryti automobilių gamyklą Čikagoje, nes dviem jos darbuotojams nustatytas COVID-19.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2020, 9:16 PM

Šis incidentas parodo sunkumus, su kuriais susiduria JAV automobilių gamintojai, pirmadienį atnaujinę nuo koronaviruso protrūkio pradžios sustabdytą gamybą.

„Kai dviem darbuotojams, kurie šią savaitę grįžo į darbą, buvo nustatytas COVID-19, mes nedelsdami informavome žmones, kurie kontaktavo su užsikrėtusiaisiais ir paprašėme jų 14 dienų saviizoliuotis“, – teigė „Ford“ atstovė spaudai.

„Dėl inkubacinio periodo žinome, kad šie darbuotojai neužsikrėtė COVID-19 darbo vietoje“, – tvirtino atstovė.

Jos teigimu, „darbo erdvė, įrenginiai, poilsio erdvė ir vietos, kur vaikščiojo šie darbuotojai“, buvo dezinfekuotos, o gamykla atnaujino darbą antradienio naktį.

Koronavirusu užsikrėtę darbuotojai dirbo pastate, kuris nutolęs maždaug per pusantro kilometro nuo pagrindinės gamyklos, kur gaminami „Ford Explorer“, „Ford Interceptor“ ir „Lincoln Aviator“.

Profesinės sąjungos „United Auto Workers“ atstovas Brianas Rothenbergas patvirtino, kad nemaža dalis gamyklos, kur dirba 5 800 darbuotojų, buvo uždaryta, o dauguma darbuotojų evakuoti.

„Taisyklių laikomasi itin kruopščiai“, – sakė jis.

Profesinės sąjungos atstovai ir ekspertai nerimauja dėl gamyklos atidarymo JAV vis dar neatslūgus COVID-19 protrūkiui. Jie taip pat pabrėžia, kad itin sunku laikytis fizinio atstumo reikalavimų prie konvejerio juostų, kur darbuotojai dirba vieni šalia kitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.