„Apple“ automobilių programai iškilo grėsmė – greitai obuoliu papuošto automobilio nepamatysime?

Apie būsimą „Apple“ elektromobilį kalbama jau metų metus. Atrodo, kad technologijų milžinė tikrai suks šia linkme, nors laiko juosta atrodo miglota. Ypač dabar, kai programa susidūrė su sunkumais.

Apie būsimą „Apple“ elektromobilį kalbama jau metų metus.<br>commons.wikimedia.org nuotr.
Apie būsimą „Apple“ elektromobilį kalbama jau metų metus.<br>commons.wikimedia.org nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-15 15:51

„Apple“ jau daug metų vysto autonominių automobilių sistemas. Tiesą sakant, ši veiklos sritis ir pakurstė gandus apie būsimą „Apple“ markės automobilį. Žinoma, „Apple“ nieko negamina pati, todėl pokalbiai su automobilių gamintojais tapo užuomina, kad automobilio projektas artėja prie pirmojo vaisiaus.

Tačiau dabar „Bloomberg“ praneša, kad kelių šimtų inžinierių komanda, atsakinga už automobilių programą po „Apple“ sparnu, ėmė kraujuoti. Trys aukšto rango vadovai iš jos jau pasitraukė. Pavyzdžiui, Benjaminas Lyonas nusprendė prisidėti prie palydovų gamintojo, o Daveas Scottas vystys naujos kartos medicininę įrangą.

„Apple“ automobilis bet kuriuo atveju nebūtų pasirodęs per ateinančius porą metų. Tačiau šis laikas kaip tik ir yra labai jautrus komandos pokyčiams. Jei automobilis jau būtų beveik paruoštas gamybai, būtų lengviau nueiti likusius žingsnius. Dabar naujiems vadovams teks prisitaikyti prie projekto ir surasti geriausius būdus tęsti pirmtakų pradėtą darbą.

Anksčiau pranešta, kad „Apple“ galvoja savo automobilį paleisti 2024 metais. Tai nėra nepasiekiamas tikslas, bet kelių svarbių vadovų pasitraukimas gali apsunkinti situaciją. O automobiliai šiais laikais nebegali būti kuriami labai ilgai, nes technologijos juda pirmyn.

Potencialius konkurentus, kuriuos dabar mato „Apple“, tais 2023-2024 metais jau bus pakeitę gerokai pažangesni automobiliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.