„Peugeot“ pristatė efektinga išvaizda ir naujomis technologijomis viliojantį universalą 308 SW

„Peugeot“ gamą papildė naujas 308 SW modelis. Kompaktiško dydžio universalas išsiskiria ekonomiškomis jėgainėmis ir pažangiausiomis technologijomis, tačiau tuo pat metu pateisina praktiškumo ieškančių klientų lūkesčius. Sportiškas universalas atrodo itin efektingai. Dėl bendro 4,64 m kėbulo ilgio ir 2,73 m bazės viduje užteks erdvės visiems keleiviams ir jų daiktams. Bagažinės tūris siekia 608 litrus, o nulenkus galines sėdynes padidėja iki 1 634 litrų.

„Peugeot“ gamą papildė naujas 308 SW modelis.<br>Pranešėjų spaudai nuotr.
„Peugeot“ gamą papildė naujas 308 SW modelis.<br>Pranešėjų spaudai nuotr.
„Peugeot“ gamą papildė naujas 308 SW modelis.<br>Pranešėjų spaudai nuotr.
„Peugeot“ gamą papildė naujas 308 SW modelis.<br>Pranešėjų spaudai nuotr.
„Peugeot“ gamą papildė naujas 308 SW modelis.<br>Pranešėjų spaudai nuotr.
„Peugeot“ gamą papildė naujas 308 SW modelis.<br>Pranešėjų spaudai nuotr.
„Peugeot“ gamą papildė naujas 308 SW modelis.<br>Pranešėjų spaudai nuotr.
„Peugeot“ gamą papildė naujas 308 SW modelis.<br>Pranešėjų spaudai nuotr.
„Peugeot“ gamą papildė naujas 308 SW modelis.<br>Pranešėjų spaudai nuotr.
„Peugeot“ gamą papildė naujas 308 SW modelis.<br>Pranešėjų spaudai nuotr.
„Peugeot“ gamą papildė naujas 308 SW modelis.<br>Pranešėjų spaudai nuotr.
„Peugeot“ gamą papildė naujas 308 SW modelis.<br>Pranešėjų spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jun 22, 2021, 1:44 PM

Viliojanti natūrali išvaizda

Naujasis „Peugeot 308 SW“ sukonstruotas ant praplėstos įvairių tipų automobiliams pritaikytos EMP (angl. Efficient Modular Platform) platformos. Tokia konstrukcija leis inžinieriams pristatyti įvairias naujas versijas. Naujajam modeliui debiutuojant Europos rinkoje iš karto bus siūlomos net dvi skirtingos įkraunamosios jėgainės. Patobulintoje platformoje įdiegtos naujos konstrukcijos detalės leido padidinti pavaros efektyvumą, saugumą, komfortą ir vairavimo malonumą.

Naujasis „Peugeot 308 SW“ yra ilgesnis ir aptakesnis už ankstesnės kartos modelį. Bendras kėbulo ilgis siekia 4,64 m (+ 6 cm), automobilis taip pat 20 mm žemesnis, o jo aukštis sudaro 1,44 m.

Versijų su vidaus degimo varikliais bagažinės tūris po uždangalu siekia 608 litrus. Papildoma erdvė daiktams įrengta po bagažinės kilimu.

Siekiant praktiškumo, bazinės komplektacijos naujojo „Peugeot 308 SW“ salone įmontuota trijų dalių suolo tipo galinė sėdynė, padalinta santykiu 40 : 20 : 40. Taip pat įrengta sistema, leidžianti akimirksniu nulenkti visus tris galinius atlošus spustelėjus vieną iš dviejų bagažinės šonuose įtaisytų mygtukų.

Kai modeliuose su vidaus degimo varikliais galinės sėdynės sulankstytos, bagažinės tūris, pasirinkus apatinę grindų padėtį, siekia 1 634 litrus. Nulenkus bet kurį iš trijų galinės sėdynės atlošų galima patalpinti ilgesnius nei 1,85 m ilgio daiktus.

Šilta ir jauki atmosfera

Naujojo „Peugeot 308 SW“ sėdynės suprojektuotos orientuojantis į keleivių poreikius ir patogumą. Apgalvota jų konstrukcija atskleidžia geriausias panaudotų aukštos kokybės medžiagų savybes. Apdailai naudojamas tolygiai grublėtas audeklas, šiuolaikiškas tinklelis, „Alcantara“ oda, įspausta oda ir dažyta „Nappa“ oda.

GT versijose sėdynių apmušalai, prietaisų skydelio briauna, durų skydai ir centrinės konsolės dangtelis papuošti charakteringos ryškiai žalios spalvos siuvinėjimais.

Standartinėje arba papildomoje įrangoje siūlomos AGR (Vokietijoje inicijuotos sveikos nugaros įmonės) sertifikatu įvertintos priekinės sėdynės nustebins ergonomika ir parinkčių galimybėmis. Abi sėdynės gali būti valdomos elektra, jos turi dviejų padėčių atminties funkciją ir 10 krypties parinkčių. Aukščiausio lygio komfortą suteikia papildomai siūlomas pneumatinis 8 pagalvėlių masažas. Aktyvuojant šią įrangą, galima pasirinkti vieną iš programų, o sėdynės taip pat yra šildomos.

Tobulėjant technologijoms, buvo pakeisti netgi naujojo „Peugeot 308 SW“ langai. Priekinis stiklas dabar geriau šildomas, įdėti šiek tiek storesni priekiniai ir galiniai langai. Priklausomai nuo versijos, priekinėse duryse įtaisyti triukšmą smarkiau slopinantys langai su plastiko sluoksniu.

„Allure“ ir aukštesnio įrangos lygio modeliuose įmontuoti berėmiai centriniai veidrodėliai. Hibridiniuose modeliuose įrengtas žydros spalvos LED apšvietimas, kuriam veikiant aplinkiniai žinos, kad automobilis važiuoja nulinės emisijos elektros režimu.

Naujojo „Peugeot 308 SW“ salone įrengta oro kokybės valdymo sistema AQS (angl. Air Quality Systema) nuolatos fiksuoja į vidų patenkančio oro sudėtį ir gali automatiškai aktyvuoti uždarą apytakos ratą. GT ir aukštesnio įrangos lygio modeliuose ji veikia drauge su žalingas dujas ir kietąsias daleles filtruojančia „Clean Cabin“ įranga. Informacija apie oro kokybę rodoma jutikliniame centriniame ekrane.

Naujoji „Peugeot i-Cockpit“ įranga

„Peugeot i-Cockpit“ tapo svarbia prekių ženklo tapatybės dalimi. Su kiekviena karta ši įranga tampa dar rafinuotesnė ir šiuolaikiškesnė. Naujajame „Peugeot 308 SW“ ji išsiskiria aukštesnio lygio ergonomika, kokybe, dizainu ir kartu su naująja „Peugeot i-Connect“ multimedijos sistema įdiegtomis pažangiausiomis technologijomis.

„Allure“ ir aukštesnio įrangos lygio „Peugeot 308 SW“ modeliuose įmontuota individualiai nustatoma „i-toggle“ sistema priekiniame skydelyje pakeičia fiziškai apčiuopiamus kondicionieriaus valdymo mygtukus. Centrinio ekrano šonuose įrengtos valdymo juostos primena atverstą knygą. Tokios įrangos estetinis vaizdas ir naudojamos technologijos yra unikalūs šio segmento automobiliui.

Kiekvienu „i-toggle“ sparčiuoju klavišu galima keisti oro kondicionieriaus parinktis, išsirinkti įrašą iš adresų knygelės, įjungti norimą radijo stotį, aktyvuoti programėlę ir kt. Visų mygtukų funkcijas pasirenka vartotojas.

Gaubta centrinė konsolė tęsiasi iki belaidžiam telefonui įkrauti skirtos nišos. Likusiose centrinės konsolės dalyje išskirtinis dėmesys skirtas praktiškiems sprendimams: pritvirtinti du dideli gėrimų laikikliai, įrengtos įkrauti ir duomenims perduoti skirtos dvi C tipo USB jungtys, įvairios iki 34 litrų papildomos erdvės daiktams suteikiančios daiktadėžės ir porankis.

Priklausomai nuo įgūdžių ir poreikių, naujoji multimedijos sistema leidžia maksimaliai išnaudoti išmaniųjų telefonų ir automobilio įrangos galimybes. Patogus kasdieniam naudojimui pritaikytas valdymas leidžia kiekvienam vairuotojui (iki 8 skirtingų profilių) pasirinkti norimus ekrano rodmenis, apšvietimą ir pagrindines parinktis.

Išmaniojo telefono programėlių dubliavimas automobilio ekrane nuo šiol veikia ir be laido. Naudojantis „Bluetooth“ sąsaja vienu metu galima prijungti du išmaniuosius įrenginius.

Didelės raiškos centrinį 10 colių ekraną lengva nustatyti pagal poreikius. Vienu metu galima matyti skirtingų sistemų rodmenis, pasirinkti sparčiuosius mygtukus, o komandos atliekamos taip pat sparčiai kaip ir bet kurioje planšetėje. Panašiai kaip ir naudojantis išmaniuoju telefonu, į pagrindinį meniu galima greitai sugrįžti paspaudus „Home“ mygtuką.

„OK Peugeot“ valdymas balsu užtikrina papildomą saugumą. Naudojimąsi sistema palengvina natūralaus balso atpažinimo funkcija, o pasirinkti ir keisti galima bet kurią multimedijos sistemos funkciją.

Bendradarbiaujant su kitu žinomu Prancūzijos prekių ženklu, garso sistemas tobulinančia bendrove „Focal“, naujajam „Peugeot 308 SW“ sukurta aukščiausios kokybės „Hi-Fi“ sistema. Bendras projektas buvo ruošiamas net trejus metus. Sistemą sudaro 10 pagal patentuotas technologijas sukurtų garsiakalbių, 12 kanalų 690 W galios stiprintuvas (D klasės garso dažnis) ir „Arkamys“ skaitmeninio garso apdorojimo įranga.

Skaitmeninė dvasia

„Peugeot 308 SW“ diegiamų naujausių technologijų komplektą papildė naujos kartos vairavimo pagalbos, sukurtos pasitelkus prekių ženklo specialistų patirtį.

„Drive Assist 2.0“ įrangos paketas yra dar vienas žingsnis autonominio vairavimo link. Jį sudaro prisitaikanti pastovaus greičio palaikymo sistema, turinti „Stop&Go“ funkciją (modeliuose su EAT8 automatinėmis pavarų dėžėmis), eismo juosto laikymosi pagalba ir automagistralėse veikiančios trys naujos funkcijos.

Važiuojant nuo 70 iki 180 km/val. greičiu veikianti pusiau automatinė juostos keitimo sistema siūlo vairuotojui aplenkti priekyje važiuojančią transporto priemonę ir vėl grįžti į užimamą eismo juostą. Numatomo greičio ribojimo sistema rekomenduoja vairuotojui padidinti arba sumažinti greitį, atsižvelgiant į galiojančius kelio ženklus. Greičio koregavimo sistema optimizuoja greitį pagal posūkio trajektoriją. Ši technologija veikia važiuojant iki 180 km/val. greičiu.

Standartinėje arba papildomoje naujojo „Peugeot 308 SW“ įrangoje gausu technologijų, įprastai siūlomų tik aukštesnio segmento modeliuose. Automobilyje įdiegta ilgesnio veikimo nuotolio (75 metrų) nematomų zonų stebėjimo sistema; apie pavojų važiuojant atbuline pavara įspėjanti įranga; nauja 180 laipsnių apžvalgos kamera, turinti apiplovimo funkciją;

360 laipsnių vaizdą iš keturių (priekyje, gale ir šonuose) įrengtų kamerų rodanti parkavimo pagalba; beraktė durų atidarymo ir užvedimo sistema; šildomas vairas ir priekinis stiklas.

Priklausomai nuo įrangos lygio, naujajame „Peugeot 308 SW“ diegiamos visos svarbiausios vairavimo pagalbos, taip pat saugumo ir komforto įranga. Siūloma prisitaikanti pastovaus greičio palaikymo sistema, turinti „Stop&Go“ funkciją (modeliams su automatinėmis EAT8 pavarų dėžėmis), kuri leidžia palaikyti saugų atstumą tarp transporto priemonių; pėsčiuosius arba dviratininkus naktį ir dieną fiksuojanti bei apie susidūrimo pavojų pranešanti automatinė avarinio stabdymo įranga; aktyvioji sistema, įspėjanti apie išvažiavimą iš eismo juostos ir koreguojanti judėjimo trajektoriją; automatinė tolimųjų šviesų perjungimo ir pažangesnė kelio ženklų atpažinimo sistema (fiksuojami „Stop“, vienos krypties gatvės, draudimo lenkti, taip pat ribojimų pabaigą reiškiantys ir kiti ženklai).

Apšvietimo įranga taip pat pasikeitė ir tapo modernesnė. GT ir „GT Pack“ įrangos lygių modeliuose montuojami „Full LED“ priekiniai žibintai, kuriuose įdiegta naujoji „Matrix LED“ diodų matricos technologija, suteikia dar geresnį matomumą ir saugumą vairuojant kasdien.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.