Lyg iš „Žvaigždžių karų“ fantastikos filmų: pristatė skraidantį motociklą, ore galite išbūti iki 20 minučių

Švedijos elektrinių vertikalaus kilimo ir tūpimo transporto priemonių (eVTOL) startuolis „Jetson“ pademonstravo skraidantį motociklą. Matydami šį skraidantį motociklą, ko gero, pasijusime esantys kitoje realybėje, tokioje, kurią matome „Žvaigždžių karų“ fantastikos filmų serijose. Reklaminiame vaizdo įraše matoma nesudėtingai įrengta kabina, apie skrydžio parametrus informuoja išmanusis telefonas.

Švedijos elektrinių vertikalaus kilimo ir tūpimo transporto priemonių (eVTOL) startuolis „Jetson“ pademonstravo skraidantį motociklą.<br>Gamintojo nuotr.
Švedijos elektrinių vertikalaus kilimo ir tūpimo transporto priemonių (eVTOL) startuolis „Jetson“ pademonstravo skraidantį motociklą.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2022, 3:44 PM, atnaujinta May 15, 2022, 3:53 PM

Su visiškai įkrauta baterija transporto priemonė gali skraidyti 20 minučių, tačiau bendrovė tikisi šį laiką padidinti, kai baterijų technologijos patobulės.

Remiantis bendrovės svetainėje pateikiama informacija, „Jetson ONE“ gali skristi iki 101 km/val. greičiu bei pasiekti 457 m aukštį virš žemės. Taip yra užprogramuota „programinė įranga“ dėl teisinių reikalavimų JAV, bet techniškai galėtų ir dar daugiau.

Ar skraidantis dronas-motocklas saugus? „Jetson ONE“ naudoja LIDAR sistemą, kuri automatiškai nustato atstumą iki žemės, sistema automatiškai sulėtina greitį, kai motociklas yra per arti žemės. Bendrovė taip pat teigia, kad transporto priemonė gali skristi, naudodama tris sraigtus, jei įvyktų gedimas, bet neilgai.

JAV aviacijos administracija nustatė apribojimus ne tik motociklo greičiui, bet ir svoriui. Dronas-motociklas turėtų sverti mažiau nei 115 kilogramų. „Jetson“ praneša, kad jau gavo 118 užsakymų skraidančiam aparatui, kuris kainuoja 92 000 USD.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?