Europoje planuoja įsitvirtinti dar vienas automobilių gamintojas: gamins elektromobilius

Mes jau priprantame, kad naujos automobilių markės dažniausiai atsiranda Kinijoje. Tiek JAV, tiek ir Europos žemynuose naujas automobilių gamintojas, ypač tas, kurio produkcija nesibaigtų eskizuose, o taptų realybe, yra labai didelė retenybė. Pastaruoju metu pasigirdo dar vienas bandymas Europoje įsitvirtinti naujam gamintojui – tai Austrijoje įsikūrusi įmonė „Olymp Cars“.

Pastaruoju metu pasigirdo dar vienas bandymas Europoje įsitvirtinti naujam gamintojui – tai Austrijoje įsikūrusi įmonė „Olymp Cars“.<br>www.ecomento.de nuotr.
Pastaruoju metu pasigirdo dar vienas bandymas Europoje įsitvirtinti naujam gamintojui – tai Austrijoje įsikūrusi įmonė „Olymp Cars“.<br>www.ecomento.de nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2022, 9:56 AM

Beje, ši įmonė, atsiradusi tarsi žaibas iš giedro dangaus, bent jau kol kas žada kitais metais pradėti gaminti automobilius, kuriuos rinks ant savos gamybos „Hephaistos“ platformos. Ji modulinė ir skirta gaminti elektra varomiems įvairių dydžių automobiliams. Taigi „Olymp Cars“ gamins elektra varomas mašinas.

Pirmasis modelis – „Hermes“. Tai bus elektromobilis, kuris pilnai pakrautais akumuliatoriais gali nuvažiuoti iki 700 km, o jo variklių galia siekia 350 AG. Kiek vėliau pasirodys visureigis „Ares“, o tolesnėje ateityje yra suplanuoti ir sedanai „Apollon“, „Athena“, pikapas „Artemis“, elektrinis šeimyninis universalas „Hera“ ir mažas miesto automobilis „Selene“. Taigi planai išties ambicingi.

Gamintojai žada, kad vėliau prie elektromobilių prisijungs ir modeliai, kurie bus varomi vandeniliu – mat kūrėjai įsitikinę, jog būtent tokia pavara yra perspektyvi ateityje.

„Mūsų tikslas – gaminti pirkėjams nebrangius vokiškos ir austriškos kokybės elektromobilius“, – duodamas interviu leidiniui „Motor.at“ sakė „Modern Mobility“, kuriai priklauso „Olymp Cars“, generalinis direktorius Eliasas Škodrasas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.