Vis rečiau renkasi visais ratais varomus automobilius: paaiškino, kodėl neapsimoka jų pirkti

Visų ratų pavaros populiarumas pasaulyje smarkiai mažėja. Nepaisant to, kad rinkoje dominuoja padidinto pravažumo automobiliai, jais pirkėjai itin retai naudojasi kur nors kitur, išskyrus asfaltą.

Visų ratų pavaros populiarumas pasaulyje smarkiai mažėja.<br>www.pixabay.com nuotr.
Visų ratų pavaros populiarumas pasaulyje smarkiai mažėja.<br>www.pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 26, 2022, 8:28 AM

Todėl vis daugiau vairuotojų renkasi taip vadinamus krosoverius ne su keturiais, bet tik su dviem varančiaisiais ratais. Tai leidžia sutaupyti perkant automobilį, be to, dviem ratais varomos mašinos yra santykinai paprastesnės ir pigesnės eksploatuoti.

Pirmąjį šių metų pusmetį kas antras naujas automobilis Europoje buvo priskiriamas padidinto pravažumo automobilių kategorijai. JAV jų dar daugiau – 53 procentai. Neatsilieka ir Kinijos rinka – ten tokios kategorijos automobiliams tenka 47 proc. naujų automobilių rinkos.

Populiarumas paaiškinamas paprastai: aukšta sėdėsena, patogus vairavimas ir praktiškumas. Europoje patys populiariausi mažieji krosoveriai dažnu atveju, net brangiausiose versijose, neturi numatytos visų varančiųjų ratų pavaros.

Kaip teigia „JATO dynamics“, tik 36 proc. visų krosoverių, parduotų Europoje per pirmąjį šių metų pusmetį, turėjo visų varančiųjų ratų pavarą – taigi maždaug vienas iš trijų. Kinijoje ši tendencija dar labiau išreikšta – tik kas penktas krosoveris buvo varomas visais ratais.

Kaip pagrindinę priežastį, kodėl renkasi dviem ratais varomus automobilius, pirkėjai įvardijo mažesnę kainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.