Duobėta gatvė - pačių gyventojų reikalas

Vilniuje Karoliniškėse yra Sietyno gatvė. Tai palikimas žvaigždžių miestelio, kuriuo sovietinės okupacijos metais buvo tapęs Vilniaus Karoliniškių mikrorajonas.

Sietyno gatvė.<br>Skaitytojo nuotr.
Sietyno gatvė.<br>Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Spaudukas

2013-09-05 07:52, atnaujinta 2018-03-01 13:33

Karoliniškių gyventojai labai pamėgę Sietyno gatvę, dažnai išeina pasivaikščioti ir išveda savo mažuosius augintinius.

Prie sankryžos nuo Pilaitės mikrorajono yra patvarkyti šaligatviai net dviračių juosta padaryta, o toliau Sietyno gatvės tvarkyti tarsi nebereikia.

Ta gatvė iš ties baisi. Asfaltas ištrupėjęs, ties ikimokyklinio ir pagrindinio ugdymo įstaigomis asfalto net su žiburiu nerasi, o sunkioji technika, nežiūrėdama draudžiamųjų ženklų, lekia duobėta gatve, vanduo tyška ant pastatų.

Vakare čia net nesinori išsivesti vaikų. Kai palyja, gali būti išmaudytas purvino vandens, o saulėtą dieną uždusti nuo dulkių.

Šioje gatvėje apšvietimas įrengtas tik prie gyvenamųjų namų, netoli A.P.Kavoliuko gatvės, o likusi atkarpa paskęsta tamsoje.

Vidury gatvės medžiais apaugęs stovi metalinis garažas, jokio šviesą atspindinčio ženklo, tad po darbo valandų, kada leidžiamas eismas šia gatve, drąsiai tamsoje galima įsimūrinti į šį statinį.

Šios gatvės viduryje, tarsi koks palikimas, likusi salelė senojo metalinių garažų kolektyvo.

Matosi, kad šis garažas pastytas nesenai, taip norint sustabdyti eismą ir jį nukreipti kita linkme. Šalia stovi dar keli garažai, kurie dabar užstatyto garažo dėka sudaro savotišką kiemą. Tai statant, ko gero, nebuvo susimąstyta apie eismo saugumą. Apie šią gatvę buvo daug rašyta. Tuometinis vicemeras Romas Adomavičius sakė, kad reikia kentėti. Jis įpareigojo statybų rangovus plauti gatvę, užlopyti duobes, bet.. realybėje pažadai lieka pažadais.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.