Atleidimo iš darbo priežastis – vaiko liga

Rašau, nes daugiau negaliu ramiai stebėti, kaip ciniškai darbdaviai susidoroja su vaikus auginančiomis mamomis. Buvau iš darbo atleista vien dėl to, jog dukrelei susirgus raupais pasiėmiau nedarbingumo pažymėjimą ir slaugiau savo vaiką.

Darbdaviai atsisakė geruoju išleisti slaugyti dukrą.<br>I. Budzeikaitės asociatyvi nuotr.
Darbdaviai atsisakė geruoju išleisti slaugyti dukrą.<br>I. Budzeikaitės asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Diana K.

Jul 30, 2012, 11:58 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:05 PM

Mano istorija, ko gera, nepasirodys originali, juk daugybė tokių kaip aš – mažus vaikus auginančių ir visomis išgalėmis į gyvenimą besikabinančių moterų. Rašau, nes nebegaliu daugiau taikstytis su patirtu pažeminimu ir cinizmu, mane iš darbo atleido vien dėl to, jog susirgus dukrelei turėjau ją slaugyti.

Ieškodama darbo jau seniai savo CV nenurodau, kad auginu penkerių su puse metukų dukrelę, nes žinau darbdavių požiūrį į mažus vaikus auginančias moteris. Kiek žinau, taip pat elgiasi ir kitos mamos... Deja, nesitikėjau, kad motinystė taps kliūtimi dirbti pardavėjos–konsultantės darbą gaunant minimalų atlyginimą ir kuklų priedą.

Kaune, P. Lukšio gatvėje veikiančioje įmonės parduotuvėje dirbau vos du mėnesius. Prieš priimant mane į darbą vadovė įspėjo, kad netoleruos biuletenių.

Gegužės mėnesį susirgo mano dukrelė, tačiau nedarbingumo lapelio imti nedrįsau. Paprašiau, kad mažylę prižiūrėtų draugė, pati gavau darbdavių leidimą retkarčiais paskambinti ir pasiteirauti, kokia mažylės sveikata. Telefonu naudotis darbo metu mums buvo uždrausta...

Liepą mano vaikas susirgo vėjaraupiais, tikriausiai šią ligą parsinešė iš darželio, kur ja sirgo dar keli vaikai.

Temperatūra buvo itin aukšta, apie 40 laipsnių, kviečiau greitąją. Neturėjau kam palikti karščiuojančio vaiko, todėl nuo liepos 9 iki 18 dienos pasiėmiau nedarbingumo lapelį.

Grįžus į darbą laukė nemaloni staigmena - mane pasikvietė parduotuvės vedėja ir pareikalavo pasiaiškinti. Man buvo pareikšta, jog meluoju, esą jokios greitosios savo vaikui nekviečiau, o nedarbingumo pažymėjimą nusipirkau.

Bandžiau teisintis, tačiau mano nuomonė nebuvo niekam įdomi. Vedėja aiškiai pasakė, jog rašyčiau prašymą išeiti iš darbo savo noru, antraip ji „suras straipsnį“, kuriuo remiantis bet kuriuo atveju būsiu atleista iš darbo. Nuolatos man kartota, jog dar nesibaigė bandomasis laikotarpis, tad kaip darbuotoja, neturiu jokių teisių.

Prašymą pasirašiau, iš darbo išėjau savo noru. Gal ir blogai pasielgiau, tačiau labai bijojau galimų provokacijų. Juk nusprendus manimi atsikratyti, į rankinę bet kas galėtų įdėti prekių, iškviesti policiją ir apkaltinti vagyste. Išeinant iš darbo labai nemaloniai nuteikė įmonės vadovų „staigmena“: man buvo pareikšta, jog už paskutinį mėnesį negausiu jokių priedų prie minimalaus atlyginimo. Esą toks direktoriaus sprendimas.

Galiausiai, sužinojau, kad vos mane atleidus, tą pačią dieną buvo priimta kita pardavėja-konsultantė. Ar tai neįrodo, kad mano atleidimas buvo suplanuotas?

Žinoma, dėl savo teisių galėčiau kovoti teisme, tačiau nežinau, ar verta tai daryti. Liūdna ir pikta, jog Lietuvoje mažus vaikus auginančios mamos priverstos kęsti darbdavių terorą, turi drebėti, jog vaikeliui susirgus nebus kam jo palikti ir teks imti nedarbingumo pažymėjimą.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.