Diena Santorinyje - prieš akis atsiveriantys stebuklai (atsakymas nepatenkintam keliautojui)

Jei Europoje ieškotumėme vietos, kur susilietų istorijos didybė, architektūros ir gamtos grožis, mitai bei kvapą gniaužiantys vaizdai, neabejotinai galėtumėme įvardyti Santorinio salą, esančią Graikijoje ir priklausančią Kikladų salų grupei. Į šią nedidelę vos 70 kv. kilometrų salelę kasmet plūsta tūkstančiai turistų - vieni atplaukia laivais, kiti iš pačių įvairiausių šalių atskrenda lėktuvais. Turbūt kiekvienas iš jų pripažintų, kad Santorinio grožis bent kelioms akimirkoms buvo nustelbęs visus prieš tai kada nors regėtus objektus.

Keliautojas turėtų pasiskaičiuoti, kiek jam kainuos kelionė į Santorinį savarankiškai ir su kelionių organizatoriu. M. Patašiaus nuotr.
Keliautojas turėtų pasiskaičiuoti, kiek jam kainuos kelionė į Santorinį savarankiškai ir su kelionių organizatoriu. M. Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Tamulevičiūtė

2012-08-22 18:49, atnaujinta 2018-03-17 05:28

Kelionių organizatorius „Novaturas“ jau ne vienus metus siūlo vienos dienos trukmės ekskursiją į Santorinio salą. Jos metu yra stengiamasi aplankyti kuo daugiau objektų bei atverti keliautojams kuo platesnį vienos įspūdingiausių Europos salų vaizdą.

Prieš kelias dienas naujienų pasirodė straipsnis „Išvyka į Santorinio salą - brangus ir varginantis malonumas“, kuriame keliautojai dalijasi įspūdžiais apie dieną, praleistą Santorinyje. Pabandykime pažvelgti į šią situaciją iš kitos pusės, kelionių organizatorių, kuriai ir atstovauju.

Santorinio ekskursijos programa yra bendra visiems keliautojams, nesvarbu, ar būtumėte iš Lietuvos, Ispanijos ar tolimosios Japonijos. Žinoma, tik jei užsisakote kelionę iš savo kelionių organizatoriaus. Visiems poilsiautojams vos tik atvykus į Kretą yra išdalijami „Novaturo“ lankstinukai, kuriuose smulkiai aprašoma ekskursijos programa bei numatomos papildomos išlaidos.

Perskaičius šį aprašymą, tampa aišku, kad prieš akis laukia intensyvi diena, kurios metu pamatysite daugybę įvairių objektų. Vyksite į baltais-mėlynais nameliais nusėtą Ijos miestelį, grožėsitės vulkaninės kilmės salų panorama, pasivaikščiosite Kapitonų gatve, aplankysite salos sostinę Firą, paragausite tradicinio „švento“ Vinsanto vyno ir galėsite pasinerti į Egėjo jūros bangas. Tam turėsite maždaug penkias valandas ir visai nesvarbu, kokios tautybės jūsų gidas ir su kokia kompanija keliaujate. Laivo, išplaukiančio iš Santorinio apie šeštą valandą vakaro, sustabdyti negali niekas. Viešėdami Santorinio saloje penkias-šešias valandas ir norėdami pamatyti kuo daugiau objektų, kurie leistų jums susidaryti kuo platesnį įspūdį apie šį gamtos ir architektūros stebuklą, turėsite paskubėti.

Suprantama, kiekvienas turi teisę rinktis ir gali organizuoti kelionę pats, pasirinkdamas sau tinkantį bei patinkantį maršrutą, palydėdamas saulę Ijoje ar vakarais vaikščiodamas siauromis romantika dvelkiančiomis Firos gatvelėmis.

Dabar metas iš stalčiaus ištraukti skaičiuotuvą ir paskaičiuoti, kiek patuštėtų jūsų kišenė, jei kelionę į Santorinio salą organizuotumėte patys. Keltas į Santorinį - brangus malonumas. Jei pasirinksite plaukti didesniu, geriau banguojančią jūrą atremti galinčiu ir patogesniu keltu, už bilietus sumokėsite 90-100 eurų.

Tačiau nepamirškime, kad jums dar reikės savarankiškai nuvykti iki Herakliono jūrų uosto bei rasti transportą Santorinio saloje. Kadangi laivas išplaukia anksti ryte (maždaug apie pusę devintos ryto), nuvykti visuomeniniu autobusu gali būti sunkoka, todėl teks naudotis taksi paslaugomis arba nuomotis automobilį. Tai kainuos dar papildomai apie 50 eurų.

Atplaukę į Santorinį, nepažinodami salos turėsite kalnuotais keliukais keliauti iki Jus dominančių vietovių, o tam, žinoma, taip pat prireiks transporto. Jei važiuosite automobiliu arba taksi, Jūsų piniginė patuštės dar 50-100 eurų. Suprantama, jei nakvosite Santorinyje, galite naudotis visuomeniniu transportu, tačiau nereikia didelių matematinių gebėjimų tam, kad pamatytumėme, jog išlaidos keliaujant savarankiškai yra tikrai ne mažesnės negu pasirinkus kelionių organizatoriaus siūlomą ekskursiją.

Šiuolaikinėje visuomenėje vis dažniau girdime pabrėžiamas tokias savybes kaip asmeninė atsakomybė bei teisė rinktis. Visi gyvename demokratiškoje aplinkoje, kur susipažinę su mums pateikta informacija galime rinktis, kaip mums keliauti, ką pamatyti bei kuo pasitikėti.

Laura Tamulevičiūtė yra „Novaturo“ atstovė Kretoje

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.