Kodėl pirkti alkoholį ne gėda, o priduoti stiklo tarą - nesmagu?

Jau savaitę dirbu kasoje, kurioje aptarnauju ne tik paprastus pirkėjus, bet ir „Teleloto“ terminalo klientus, taip pat esu atsakinga už tarą. Kam tik tenka dirbti šioje kasoje – nė dienos be nuotykių, skandalų ir įvairiausių neįprastų nutikimų nepraeina.

Dirbti taros supirkimo kasoje kasininkėms - menkas džiaugsmas. J. Stacevičiaus nuotr.
Dirbti taros supirkimo kasoje kasininkėms - menkas džiaugsmas. J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kasininkė

Aug 22, 2012, 10:43 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:58 AM

Taigi jau iš karto nusiteikiu, kad bus ir bomžų, ir ubagėlių, ir girtuoklėlių, ir nepatenkintų pirkėjų. Daugiausiai nesklandumų kyla su atnešančiais tarą. Dažniausiai – asocialiais žmonėmis. Jau yra nusistovėjęs nuolatinių bomžų ratas, kurie kasdien neša mums priduoti butelius. Mes visi juos jau pažįstam iš veidų, žinom, ko atėjo. Tokie paprastai ateina apie 21 valandą, atneša apie 20 butelių.

Būna, kad atklysta ir vidury dienos su keliais buteliais, bet retai. Kaip suprantu jie per dieną klaidžioja, girtauja ir jau vakare susikooperavę ateina priduoti taros.

Va, tada ir prasideda piktumai. Aš visada tokius žmones statau į bendrą eilę su pirkėjais. Nes keletą kartų esu išklausiusi didelių skandalistų rėkalojimų, kai nustojau aptarnavusi bendrą eilę ir atsisukau priimti taros. Nuo tol, visus statau į normalią eilę. Tačiau panieka taros surinkėjams man atrodo tik dar labiau išaugo…

Šiaip labai pykstu, kai visokie bomžai atneša siaubingai nešvarius, smėlinus, kažkur išvoliotus butelius ir žiūri į mane karvės akimis, kai aš atsisakau juos priimti. Visada siunčiu tokius į bendrą tualetą išplauti ir pasakau, kad priimsiu tik švarią tarą. Tie girtuoklėliai, dažniausiai nuolankiai pėdina, nes jiems svarbus kiekvienas centas už butelį.

Daugiausiai piktumų sulaukiu iš likusių pirkėjų. Jie būna baisiai nepatenkinti, kai šalia jų eilėje stovi koks bomžiukas. Aš suprantu, kad tie žmonės smirda, gal dar nori pakalbinti aplinkinius, bet tikrai nesiruošiu kažkam pataikauti, kažką išskirti ar diskriminuoti dėl smarvės. Man reikia aptarnauti visus.

Šiaip galiu pasakyti, kad geria visi. Ir bomžai, ir normalūs žmonės. Ir tarą priduoti neša visi. Tik normalūs žmonės atneša iš karto 4-5 dėžes, o asocialai – priklausomai nuo sėkmės.

Juokingiausia tai, kad būtent bomžai man atneša priduoti tokių butelių, kurių aš gyvenime akyse net nesu regėjus, ir kokių mūsų parduotuvėje net nėra parduodama. Nežinau iš kur jie juos traukia, bet iš etikečių matau, kad tai prabangūs, gal užsienietiški gėrimai.

Ir tada prasideda didieji nesusipratimai. Aš pasakau jiems, kad negaliu už tuos butelius sumokėti, nes ir jie pirkdami tuos gėrimus nemokėjo depozito. Aišku, visi suprantam, kad jokių gėrimų tie žmonės nepirko.

Tada jie apsimeta durneliais, pradeda sakyti, kad butelis švarus, nenuskilęs ir t.t. Kol aš aiškinu, eilėje kyla šurmulys, nepasitenkinimas ir t.t. O tie butelių rinkėjai niekaip nenori išmesti butelio.

Dar didesnis nepasitenkinimas kyla, kai man priduoti atneša skirtingų rūšių butelius. Pas mus gal ir kvaila sistema, tačiau kiekvienos rūšies, formos butelis, turi skirtingą kodą ir aš negaliu tiesiog suskaičiuoti taros vienetų ir atiduoti pinigų sumos. Man reikia suvesti viską atskirai. Tai irgi užtrunka.

Kartais pastebiu, kad tvarkingi žmonės lyg ir gėdijasi stovėti bendroje eilėje su tuščia tara. Bet nesuprantu kodėl – pirkti alkoholį jiems ne gėda, o atnešti tuščią tarą nesmagu.

Daugiau kasininkės dienoraščio įrašų - pinigukarta.lt

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.