Moterys ir kelio ženklai ne visada draugauja

Kiekvienam malonu grįžti į savo gimtąjį miestą – atostogų ar darbo reikalais. Šį kartą buvau užsukęs darbo reikalais į savo gimtąjį miestą Alytų. Viskas tą dieną klostėsi puikiai, kol nesusidūriau su policijos pareigūne (bent jau ji taip save pristatė).

Policijos pareigūne prisistačiusi moteris nežino, ką reiškią šis kelio ženklas. Š. Galinio nuotr.
Policijos pareigūne prisistačiusi moteris nežino, ką reiškią šis kelio ženklas. Š. Galinio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šarunas Galinis

Sep 25, 2012, 6:01 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:23 PM

Atvažiavęs į miesto centre esančią stovėjimo aikštelę ją radau prigrūstą automobilių (šalia Alytaus miesto savivaldybė, statybinių medžiagų prekybos centras ir t.t.), apsukęs ratą, radau vieną vietą šalia pravažiavimo į siauresnę aikštelę (į ją negalėjau važiuoti, nes šalia stovintis kelio ženklas draudžia motorinių transporto priemonių eismą), pasistačiau automobilį priešais ženklą, neužstodamas pravažiavimo į mažesnę aikštelę.

Susitvarkęs darbo reikalus grįžau į automobilį. Besėdint automobilyje iš mažesnės aikštelės be jokių problemų išvažiavo krovininis mikroautobusas, po minutės iš tos pačios aikštelės pajudėjo „Audi“ markės automobilis. Privažiavęs sustojo ir pradėjo mosikuotis rankomis ir sukioti sau pirštą prie smilkinio (pagalvojau gal niežti, tai kasosi). Pažvelgiau pro savo automobilio langą ir įsitikinau, kad pravažiavimui vietos užtenka (juk prieš minutę ten pravažiavo mikroautobusas). Vairuotoja toliau kažką murmėjo sau po nosimi ir mosikavosi rankom lyg baidydama muses – nebekreipiau dėmesio, grįžau prie savo reikalų.

Po keleto sekundžių pakeliu galvą, o gi žiūriu, kad esu fotografuojamas iš „Audi“ automobilio (juk dabar labai madinga fotografuoti / filmuoti KET pažeidėjus). Pagalvojau, kad jokių KET taisyklių nepažeidžiu ir pats išlipęs iš automobilio nufotografavau „Audi“ automobilį kartu su vairuotoja už vairo ir minėtu kelio ženklu šalia (ji iš aikštelės išvažinėja, o įvažiavimas į tą aikštelę yra vienas, tai pagalvojau, kad „Audi“ įvažiuodamas pažeidė KET taisykles).

Priėjau prie „Audi“ vairuotojos ir paklausiau, kur reikalas, o ji tik isteriškai šaukė, kad aš nematau kelio ženklo (jau minėto). Tuomet pasiteiravau, ar ji pati žinanti, ką tas kelio ženklas reiškia, tačiau atsakymo neišgirdau, tik toliau liejosi įsiūtis ir riksmai. Įsėdau atgal į savo automobilį besišypsodamas ir galvodamas, kad „kriminalas“ baigėsi, bet klydau.

Vis tik „Audi“ vairuotoja įrodė, kad ir ji mokanti vairuoti automobilį ir išvažiavo iš siauros aikštelės bei sustojo už mano automobilio tam, kad galėtų nufotografuoti mane ir mano automobilį minėto kelio ženklo fone. Išlipęs ir priėjęs prie jaunos panelės bandžiau pasitikslinti, ar ji tikrai žinanti, ką reiškia kelio ženklas, tačiau ji atšovė, kad yra policijos pareigūnė (galvojo išsigąsiu ir pabėgsiu) ir viską ji žinanti.

Nepasidaviau, ir dar kartą paklausiau, o tuomet išgirdau atsakymą, kuris privertė mane išspausti plačią šypseną – anot policijos pareigūnės, šis kelio ženklas (nuotr.) reiškia, kad čia stovėti automobiliams draudžiama. Kuomet pareigūnei pasakiau, ką iš tikrųjų reiškia šis kelio ženklas (draudžiamas eismas), ji man atšovė, kad ji turinti leidimą jį pažeisti ir įvažiuoti į aikštelę, esančią už šio ženklo.

Nusprendžiau, kad užteks čia tų vaikų žaidimų, paprašiau parodyti leidimą (leidžiantį nepaisyti kelio ženklo), pasakyti vardą pavardę ir kad važiuoju į Alytaus VPK išsiaiškinti, kas per viena ši „gerai“ KET taisykles išmananti, save policijos pareigūne pristačiusi panelė. Po šių mano prašymų, nespėjau net mirktelėti, kaip likau stovėti vienas ir tik akimis palydėjau nulekiantį „Audi“...

Gal ši karštakošė jauna panelė ir yra policijos pareigūnė (turėtų būti gėda už KET nežinojimą), o gal tik neišauklėtas žmogus. Tačiau kaip ten bebūtų, norėčiau jai palinkėti, kad riksmais ir tokiais prisistatymais („Aš policijos pareigūnė!“) nieko niekada nepasieksite, o tik pakenksite Lietuvos policijos vardui ir padarysite gėdą sau - kaip ir atsitiko.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.