Neįgaliam keleiviui kontrolieriai užlaužė rankas (papildyta)

Tokius įžūlius veiksmus reikėtų ne tik viešinti, bet ir kontrolierius drausminti. Anądien važiavo žmogutis su žmona Vilniaus viešu transportu. Vyrui apie 50 metų ir matosi, kad jis ne koks bomžas, o tiesiog neįgalus, iš šalies pažiūrėjus. Pora važiavo nuo „Minties“ stotelės iki „Tuskulėnų rimties parko“ sustojimo.

Vilnietis pasibaisėjo bilietų kontrolierių elgesiu su neįgaliuoju.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Vilnietis pasibaisėjo bilietų kontrolierių elgesiu su neįgaliuoju.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Marius

Nov 23, 2012, 11:31 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:51 AM

Vyras buvo pažymėjęs talonėlį, tai patvirtino ir jo žmona. Kontrolieriams patikrinus keleivio bilietą, jis jiems kažkodėl neįtiko. Kontrolieriai tiesiog užlaužė rankas ir naudodami prievartą pradėjo žmogų tempti lauk, naudodami fizinį smurtą į savo autobusiuką. Kadangi vienas iš kontrolierių nesusidorojo, ir antras atbėgo. Nors paprastas neįgalus žmogus tiesiog norėjo ramiai pasiaiškinti.

Ar tai kontrolierių toks darbas, ar jiems suteikta teisė naudoti fizinę jėgą prieš žmogų, jei jis net nesipriešina? Juk ne! Mes ir prekeiviai šalia stotelės tai stebėjome ir labai pasipiktinome! Ar tokie žmonės, neparuošti darbui į kontrolierių pareigas, išvis gali dirbti! Žvėrys...

Suprantama, jų pareiga yra gaudyti zuikius, bet jei kyla konfliktas, jie privalo kviesti policijos pareigūnus, o ne patys naudoti fizinę jėgą prieš neįgalius žmones.

"Bendraukime" komentaro apie šį incidentą paprašė įmonės "Susisiekimo paslaugos":

„SĮ „Susisiekimo paslaugos“ informuoja, kad „Tuskulėnų rimties parko“ stotelėje išlipdamas keleivis nepateikė bilieto ir stengėsi pasišalinti, nekreipdamas dėmesio į kontrolieriaus prašymus pateikti bilietą. Vienas kontrolierius bandė asmenį paprašyti sustoti, tačiau jis pradėjo mojuoti rankomis. Vėliau pažeidėjas nusiramino, nuėjo į keleivių kontrolės autobusiuką. Paaiškėjo, kad pažeidėjas neturėjo asmens dokumento, todėl buvo pristatytas į I-ąjį policijos komisariatą. Dėl kontrolierių elgesio pilietis nusiskundimų neturėjo, todėl komisariate jokio skundo nerašė."

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.