Karščiuojančią pacientę „gydė“ skersvėju

Nespėjus net pasidžiaugti pagaliau atkeliavusiu pavasariu, susipažinau su klastingu virusu. Pradžioje tikėjausi, kad pavyks apsieiti su liaudiškomis priemonėmis, bet padėtis tik blogėjo. Šeštadienį, temperatūrai pakilus iki 39 laipsnių, o kosuliui baigiant išsprogdinti visus plaučius, tapo aišku – be medikų pagalbos neišsiversiu. Laukti iki pirmadienio, kol galėsiu apsilankyti poliklinikoje, galėjo reikšti ir komplikacijas iki plaučių uždegimo. Todėl nusprendžiau pasinaudoti neseniai atsiradusia galimybe – visą parą ir savaitgaliais poliklinikoje budinčio gydytojo paslauga.

Slaugė, išgirdusi baisų mano kosulį, pašoko kaip įkirpta, atidarė langą ir išlėkė iš kabineto, palikdama atidarytas ir visas pakeliui esančias duris.<br>T. Bauro asociatyvi nuotr.
Slaugė, išgirdusi baisų mano kosulį, pašoko kaip įkirpta, atidarė langą ir išlėkė iš kabineto, palikdama atidarytas ir visas pakeliui esančias duris.<br>T. Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita

Apr 23, 2013, 3:42 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 8:47 PM

Šeštadienį po 16 valandos nuvykusi į Vilniaus Centro polikliniką, prie budinčio gydytojo kabineto neradau jokios eilės. Apžiūra buvo gana atmestinė – nors poliklinikos tinklalapyje, aprašant budinčio gydytojo paslaugas, minimi ir kraujo bei kiti laboratoriniai tyrimai ir net elektrokardiograma.

Žvilgtelėjusi į gerklę, trumpai paklausiusi plaučius ir sužinojusi, kad anksčiau greičiausiai to paties sukėlėjo buvo išguldyti ir kiti mano šeimos nariai, gydytoja paprašė telefonu pasitikslinti mano vyro geriamų antibiotikų pavadinimą ir čia pat juos išrašė.

Bet ne dėl gydytojos darbo turiu priekaištų – antibiotikai, panašu, veikia gerai. Mane šokiravo slaugės elgesys. Prie kompiuterio sėdėjusi slaugė, išgirdusi baisų mano kosulį, pašoko kaip įkirpta, lyg būtų visai ne medicinos darbuotoja ir pirmą kartą susidurtų su tokiu dalyku, atidarė langą ir išlėkė iš kabineto, palikdama atidarytas ir visas pakeliui esančias duris – ir į gretimą kabinetą, ir į koridorių.

Pūstelėjus stipriam skersvėjui, sėdėdama priešais gydytoją pradėjau šaliku dangstytis ausis. Suprantu, kad skersvėjis „ištraukia“ iš patalpos bacilas, bet galbūt vėdintis reikėtų tada, kai išeis stipriai karščiuojantis pacientas? Susinepatoginusi gydytoja pašoko ir uždarė abejas duris, bet langą paliko.

Į medikų darbą, ypač tų, kurie dirba su infekcinėmis ligomis sergančiais pacientais, žiūriu su didžiule pagarba, kaip į ypač pasiaukojantį. Sunku suprasti, kaip tie žmonės patys nesuserga. Juk nuo visko nepasiskiepysi. Aš pati šiemet skiepyta nuo gripo, bet kažkoks kitas „ŪRS“ sugebėjo patiesti. Tačiau niekad neįsivaizdavau, kad šios profesijos atstovai galėtų elgtis taip, kaip ta šeštadienį Centro poliklinikoje budėjusi slaugė.

Jeigu jau ponia jaučia pašaukimą dirbti medicinos įstaigoje, gal vertėtų išbandyti kitas, labiau tinkančias pareigas. Pavyzdžiui, valytojos. Kol poliklinika uždaryta ir pacientų nėra, galėtų vėdintis ir daryti skersvėjus, kiek geidžia širdis.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.