Sąžiningo gydytojo turtas: sukežusi troba ir drabužiai iš skuduryno

Noriu papasakoti apie mūsų, gydytojo ir savo, jo bedarbės žmonos, gyvenimą. Mums po 55 metus, o ką gydytojas per 30 metų užgyveno iš atlyginimo – tai tik vieno kambario butelis.

Kyšių neimančio gydytojo alga tokia, kad pragyventi padeda tik užsiauginamos daržovės ir laikomi gyvuliai.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Kyšių neimančio gydytojo alga tokia, kad pragyventi padeda tik užsiauginamos daržovės ir laikomi gyvuliai.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sąžiningo gydytojo žmona

Aug 21, 2013, 6:20 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:58 PM

Pernai sumanėme iš miesto bėgti, nes jame jau gyventi neįmanoma. Paėmėm dar 30 tūkst. litų vartojimo paskolą, kad pardavę butą 25 kilometrai už miesto 150 tūkst. litų nusipirktume supuvusį namą. Nuo atlyginimo 5 metus atskaitys po 630 litų.

Važinėti į darbą už kurą vos ne 1000 litų suploji, nuo atlyginimo dviems žmonėms maistui, automobiliui ir namo remontui, rūbams lieka apie 1600 litų.

Man darbo su mano specialybe Darbo birža jau treti metai ieško, o pati surandu darbą tik už 800 Lt. Birža moka tik tam tikrais tarpais, kas 1,5-2 metų bedarbio pašalpą po 530 Lt. Tai juos ir pasidedam už telefoną, internetą, televiziją, elektrą apsimokėti.

Kai paskaičiuoju, kad kelionei važinėti iš rajono į darbą kainuos tiek, kiek gausiu atlyginimo, tai geriau daržovių pasiauginame kaime ir gyvulių laikome. Nors jų laikymas ir suryja vyro likusius nuo atlyginimo pinigėlius.

Gyvename beveik ant skurdo ribos, nes gėda kam pasakyti, kad ir drabužius gydytojui perku skuduryne kuo pigiau.

Laikome kelias ožkas, kiaules, vištas, antis, šunis, katiną, žemės turime tik 35 arus, tai žolę ir šieną perkame iš kitų, perkame visus grūdus, dirbame kaip arkliai, pinigų neturime net senam automobiliui suremontuoti, bet skaniai ir sočiai pavalgome turėdami savo mėsą, kiaušinius, pieną, sūrius, darome savo fermentinius sūrius. Bet ar kas nusimano, kiek darbo reikia tam įdėti.

Tai visą gyvenimą sąžiningai dirbančio gydytojo turtas. Virtuvėje – senos taburetės išklebo, pirktos prieš 20 metų, namo durys prastos, šaltis eina ir keisti reikėtų, į kaminą įdėklą už 1500 Lt reikia dėt, kad neužsidegtume, katilas jau senas apšildymui, skalbyklė jau genda, užuolaidų visiems langams iš vieno kambario buto neturim, o jos nemažai kainuoja ir po skudurynus neturiu laiko vaikščioti, nes gyvulius turiu laiku šerti ir melžti – ir dar daugybė nesąmonių, kai gyvena gydytojas iš atlyginimo.

Tad puikiai palaikau tuos, kurie ima ne kyšius o padėkas. Kas neturi padėkai, tai ir neduoda. O juk daugybė tokių ligonių ateina, kad gali visą ligoninę su jos visais pacientais nusipirkti, tai ko iš jų neimti padėkos. Juk ir mes dažnai padedam kitiems sergantiems susitardami su pažįstamais gydytojais, kad reikia rasti sergančiajam ligą ir padėti.

Ne visi mūsų pažįstami gali atsidėkoti, vyro kolegos to net neakcentuoja ir supranta.

Aš neverkiu, bet visose šalyse gydytojas reanimatologas gauna 3000 Lt, o 10000-14000 dolerių algą. Ir ten niekas nei padėkų pinigais, nei kyšių nenešioja, o gydo gar blogiau.

Va, grįžo iš Anglijos neva su skrandžio gastritu, o kai čia patikrinome – inksto vėžys, gerai, kad laiku pašalinome inkstą, o ten visus gydytojus apėjo, nes jo draudimas tai leido. Darykit išvadas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.