Tautų mugės prekybininkai kentė ir be pirkėjų, ir be tualetų

Norėjau pasidalinti savo įspūdžiais iš Tautų mugės, vykusios Vilniuje šį savaitgalį. Kad sostinės Gedimino prospekte renginys vyko iš karto po Sostinės dienų, mūsų, smulkių gamybininkų, amatininkų, prekybininkų, neišgąsdino. Vilnius (bent jau Lietuvos masteliais) – miestas nemažas, o ir atvykusių žmonių netrūksta. Kiekvienas prekybininkas tikisi atrasti „savo klientą“. Taip ir mes, kupini vilties, nusipirkome vidutinio brangumo (400 litų) vietą Gedimino prospekte. Ir prasidėjo...

Daugiau nuotraukų (1)

Amatininkė

Sep 16, 2013, 10:41 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 4:17 AM

Mugės atidarymas penktadienį 12 val. Mums įsakymas – iki 9 val. išsikrauti daiktus ir patraukti automobilius iš Gedimino prospekto. Lietuviai – žmonės pareigingi, pasakyta – padaryta. Apie 9 val. Gedimino prospekte automobilių nebuvo, na, gal vienas kitas nesusipratėlis, kurį baksnojo apsauga.

Pirkėjų nerasta, nes mugės atidarymas po 3 val. O mes... po truputi pažindinomės su kaimynais, kas – kavos, kas – alaus... O kaip žinia, šie du gėrimai skatina skysčių šalinimą iš organizmo. Čia ir prasidėjo... Kur rasti tualetą Vilniaus centre 9 val. ryto? Žemaitės skvero link – tuščia, Lukiškių aikštės link – vienas mokamas tualetas, ir tas dirba nuo 10 val.

Bet žmonės atvažiavę anksti ir iš toli. Šalia mūsų prekiavo latviai, rusai. Šiaip ne taip kavinukėje radom tokią vietelę, kur tik įėjus, barmenės iš karto sakė – „pirmos durys į dešinę“.

Ačiū jums, mielosios (tarp kitko, tos pačios barmenės sakė, kad per Sostinės dienas buvo tas pats).

Trečiąją prekybos dieną aptikau du biotualetus prie Centro poliklinikos filialo. Du biotualetai keliasdešimčiai prekybininkų ir daug didesniam pirkėjų srautui. Aš mokėjau 400 litų už vietą, bet buvo tokių, kurie mokėjo po 500 litų, ir visi neturėjom galimybės atlikti gamtinių reikalų. Negi už tuos pinigus nebuvo galima įrengti biotualetų gamtiniams reikalams atlikti?

Bet dar didesnės įdomybės vyko sekmadienį.

Vilniaus maratonas. Jėga. Smagu žiūrėti į bėgančius žmones. Iš tiesų. Bet norint pakliūti į darbo vietą bent jau man, vilnietei, teko porą kartų pažeisti KET taisykles, važiavau po „plyta“. Iš Antakalnio į Lukiškių aikštę važiavom apie valandą. Ratais ratais, bet atvažiavom. Maratonas. Miesto svečiai prekybininkai... Latviai į prekybos vietą atvyko apie 11 val. – nerado įvažiavimo.

Viskas gerai – maratonas. Laukiam pirkėjų, bet jų nebuvo. Nes maratono proga visas eismas Vilniaus centre buvo draudžiamas. Kai nėra vietos, kaip atvažiuoti, toli gražu ne kiekvienas žmogus pėdins per miestą iki mugės.

Gerbiamieji mugių organizatoriai, gamybininkai, amatininkai, prekybininkai – žmonės pakantūs. Mes tyliai ramiai kuriam, gaminam savo darbelius, juos parduodam ir tuo džiaugiamės. Mes nesame našta nei savo vaikams, nei valstybei. Bet kai mes susimokam už vietą, bent jau išviete ir kažkokia informacija apie kelionę iki prekybos vietos galima būtų pasirūpinti.

Renginys (maratonas), kuris aklinai „uždaro“ miesto centrą, ir mugė nesiderina.

Čia rašau dėl labai paprastos priežasties. Kai parašiau atsiliepimą Tautų mugės organizatoriams, gavau atsakymą, kad mano laiškas yra įžeidžiančio turinio. Dabar tikrai nieko neįžeisiu, bet tikiuosi, mane kas nors išgirs.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.