Kurios televizijos žinios jums mieliausios?

Turbūt dauguma žmonių, televizorių naudojančių tik fonui, vis dėl to pastebėjo, jog prasidėjo naujasis TV sezonas, o jame – daugybė žinių, bandančių nurungti internetą. Ir kaip gi televizijoms sekasi šioje nelygioje kovoje?

Eteryje – „Lietuvos ryto“ televizijos laida „Reporteris.<br>D.Umbraso nuotr.
Eteryje – „Lietuvos ryto“ televizijos laida „Reporteris.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina

Sep 19, 2013, 4:20 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 12:50 AM

Pradėkime – TV3 prailgino savo žinių laidą net iki valandos, LNK rodo net 3 laidas per dieną (dvi žinios + „Labas vakaras, Lietuva“), „Info TV“ ir BTV žinių tarnybos susijungė ir kuria bendrą „Info dieną“. Galbūt šiek tiek nuvylė „Lietuvos ryto“ televizija atsisakiusi 19 val 45 min. žinių bei penktadienio ir šeštadienio „Reporterio“. O juk ši televizija vienintelė savaitgaliais netingi padirbėti prie kokybiškesnių siužetų.

LRT šiame šokyje be abejonės – pirmūnė! Žinių maratoną pradeda 6 val. Iki 9 val. – „Labas rytas, Lietuva“, o nuo 13 val. 55 min. ir savo nusistovėjusios tvarkos niekaip neatrandanti „Laba diena, Lietuva“. Vakare – dar trys žinių laidos bei aktualių pokalbių laida su Edmundu Jakilaičių, palikusiu „Lietuvos ryto“ televiziją. Taip pat verta pagirti ir „Info TV“ žinių tarnybą bei vedėjus – Rasą Tapinienę ir Viktorą Jakovlevą. Juk nėra taip lengva keturias valandas dirbti tiesioginiam eteryje. Viską gerai supratus žinias gali žiūrėti kone visą parą!

Kriminalų šiemet televizijose apstu. Prie neseniai šioje srityje pirmavusios LNK prisidėjo ir TV3, perėmusi „Farų“ estafetę. Be šios realybės dramos, LNK „Kriminalinės Lietuvos“ greit turėtų atsirasti ir turbūt informacinių laidų prasme žiūrimumo antirekordus triuškinusi BTV „Savaitės kriminalų“ laida.

TV3, norėdama parodyti, jog lietuviams vis dar aktualios svetimos nelaimės, savaitgalio žinių laidoje kuria rubriką – „Žinios 112“. Joje taip pat apžvelgiamos savaitės nelaimės, kurių vietose apsilanko kanalo žurnalistai. Nelaimių ir nusikaltimų apžvalgos nėra tik LRT ir „Lietuvos ryto“ televizijoje. Ir ačiū jai už tai.

Gaila, jog mūsų televizijos visai nedaug dėmesio skiria pasaulio naujienoms. O ypač, kai jų – tiek daug! Vienintelė LRT televizija šeštadieniais sukurpia „Pasaulio panoramą“. Kitose TV pasaulio naujienos – be analizės, tiek kiek duoda BNS.

Savaitės apžvalgų matysime taip pat daug. Tiesa, nežinau, 3 ar 4. Jomis labiausiai džiugindavo „Lietuvos ryto“ televizija, kurdavusi net valandos trukmės analitinę „24/7“. Nebloga ir Nemiros Pumprickaitės „Savaitė“ LRT eteryje. Tiesa, mano manymu, joje kiek per lėtas tempas. Na, o štai LNK ir TV3 savaitinės laidos – grynai šabloniškos. Pusvalandis faktų bei imituotos analizės. Jokio įdomumo, bet privaloma parodyt. Nes juk taip ir konkurentai daro.

Tikėkimės, jog žinių televizijose nebedaugės, bet jos taps vis profesionalesnėmis.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.