Kaunietę pravirkdė iš pinigų ženkliukus kalantys vaikai

Toli buvau, daug ką gyvenime mačiau, bet tai, ką išvydau viename Kauno laisvalaikio ir pramogų centre, mane išmušė iš kulkšnių. Nors jau praėjo dvi dienos, kai išvydau siaubą keliantį dalyką, dar be raminamųjų negaliu užmigti. Tiesa, bėdą nujaučiau jau nuo pat ankstyvo ryto. Tik nubudus kažkodėl neramiai daužėsi širdis krūtinėje tarsi bylodama, kad laukia kažkas negero. Vis negalėdama atsigauti nusprendžiau keliauti į prekybos centrą ir taip prasiblaškyti. Juk puikusis prekybos centro traukinukas pradžiugina ne tik vaikų, o ir suaugusiųjų sielas.

Daugiau nuotraukų (1)

Janina

Sep 25, 2013, 10:15 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:22 PM

Vos įėjusi į prekybos centrą, akis užkabino būrys vaikų, kurie nerimastingai lūkuriavo eilėje. Pamaniau, kad vyksta kažkas nepaprasto. Gal dovanas dalina ar šiaip koks renginys. Nesusivaldžiau ir priėjau prie vaikų būrio, smalsaudama taip pat išvysti, kuo gi tie vaikai taip susidomėjo.

Visi stovėjo eilėje prie kažkokios dantračių dėžės ir kažkokiu stebuklingu būdu pasigamindavo prekybos centro ženkliuką. Žinoma, nieko nemokamo nėra, tad ir šiuo kartu reikėjo į dėželę įmesti pinigėlius – 2 litų ir 1 cento monetas.

Na, 2 litai – kaip ir mokestis už girnų pasukimą, bet kam gi tas 1 centelis reikalingas. O ir ženkliukas, kurį pats pasigamini, atrodo tarsi išniekintas centelis. O Dieve, net susvirduliavau. Širdis neklydo. Ši dėželė yra nacionalinės valiutos gadintoja. Ir dar ja darkyti vieno centelio monetėlę mokomi mūsų vaikai?

Neiškenčiau ir pravirkau. Verkiau aimanuodama negalėjau tvardytis, o paaugliai tik tyčiojosi iš manęs, kad neva čia tik vienas centas. Bergždžiai bandžiau aiškinti, kad nevalia Lietuvėlės pinigus gadinti, kad juos turime gerbti. Niekas manęs neišgirdo, niekas neklausė.

Aš išbučiuoju kiekvieną rastą gatvėje pinigėlį, o čia tokios patyčios...

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą